bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,463.00 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.36 4.57%
bnb
BNB (BNB) $ 548.11 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 137.31 9.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498293 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470999 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156432 4.71%

Güney Koreli Kripto Borsaları, Coinone’un İzinden Gidecek

guney koreli kripto borsalari coinoneun izinden gidecek

Güney Koreli kripto para platformu Coinone dün yaptığı bir açıklamayla artık harici cüzdanlar için para çekim işlemini yasaklayacağını duyurdu. Endüstri analistlerine göre; Upbit, Bithumb ve Korbit dahil olmak üzere büyük Güney Koreli kripto borsaları, Coinone’un doğrulanmamış cüzdanlara transferleri yasaklaması ile benzer önlemler alacak.

Güney Koreli Kripto Para Borsaları Coinone’u Takip Edecek

Dün belirttiğimiz üzere Coinone, kara para aklama riskini azaltmak için 24 Ocak’tan itibaren doğrulanmamış özel cüzdanlardan yapılan mevduatları reddedeceğini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından Upbit, Bithumb, Korbit ve diğer tüm Kore borsalarının 25 Mart’a kadar Coinone ile benzer şekilde önlemleri alması bekleniyor. Kore hükümeti, borsaların platformlarındaki ve dışındaki kripto para işlemlerini doğru bir şekilde takip etmeleri için son tarih belirledi.

guney koreli kripto borsalari coinoneun izinden gidecek 2

Konu ile ilgili olarak Koreli Blockchain endüstrisi analisti Jun Hyuk Ahn, şunları söyledi:

Tüm Kore borsaları Mart ayına kadar bazı seyahat kuralları sistemini kullanmak zorunda kalacak. Çünkü o zaman hükümet onlar için bir son tarih belirledi. Ayrıca Coinone bunu ilk kez yaptı.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse; Güney Koreli kripto borsası Coinone, Ekim ayında kara para aklamayla mücadele için harekete geçmişti. Buradaki yeteneklerini güçlendirmek isteyen borsa, yeni bir merkez için kolları sıvadı. Böylece Coinone Kara Para Aklamayı Önleme (AML) Merkezini kurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala