bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Güney Kore’deki Metaverse ETF’leri Yatırımcıları Sevindiriyor

guney koredeki metaverse etfleri yatirimcilari sevindiriyor

13 Ekim’de Güney Kore’nin önde gelen varlık yönetim şirketleri; KB, Samsung, Mirae Asset ve NH Amundi metaverse temalı ETF’lerini piyasaya sürdü. Bu dört fon; Kore Borsasında listelenmesinin ardından, bir ay içerisinde yüzde 27 oranında kâr elde etti.

Söz konusu olan bu dört metaverse ETF‘i şu şekilde;

  • KB Asset Management’ın KBSTAR iSelect Metaverse,
  • NH Amundi Asset Management’ın Hanaro Fn K-Metaverse MZ,
  • Mirae Asset Global Investment’ın Tiger Fn Metaverse,
  • Samsung Asset Management’ın KODEX K-Metaverse Active
guney koredeki metaverse etfleri yatirimcilari sevindiriyor 2

Metaverse ETF’leri Yüksek Kâr Elde Ediyor

Güney Kore’nin önde gelen varlık yönetim şirketleri tarafından oluşturulan dört metaverse temalı ETF, bulut bilişim ve sanal gerçeklik (VR) teknolojisi gibi metaverse platformları oluşturmak için çeşitli teknoloji firmalarına yatırım yapıyor. Bu dört metaverse ETF’i listelendikten sonraki ilk aylarında, oyun ve eğlence endüstrisindeki metaverse geleceğinden yararlanan firmalardan daha önemli kârlar elde etti. 

Mirae Asset, TIGER Fn Metaverse ETF‘sinin net varlık değerinin Kore Borsası’nda listelendikten sonra yaklaşık 169 milyon dolar sınırını geçtiğini duyurdu. 

Mirae Asset’ten bir satış temsilcisi metaverse ETF‘lerinin neden yüksek talep gördüğünü şu sözlerle açıkladı:

Herkesin metaverse hakkında konuşması, yatırımcılara büyük bir çekicilik sağlıyor. Aynı zamanda tek tek şirketlere yatırım yapmaktan daha az riskli olması dikkat çekiyor.

Böylece metaverse, Güney Kore’de 2021’in en çok konuşulan kilit konularından biri oldu. Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, metaverse’i blok zinciri, akıllı robotlar, bulut bilişim teknolojisi ve dijital sağlık hizmetleri ile birlikte geleceğin kilit endüstrilerinden biri olarak değerlendirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala