bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Güney Kore’deki Gazeteciler için Blockchain Teknolojisi

guney koredeki gazeteciler icin blockchain teknolojisiuu

Blockchain teknolojisi dünyada birçok sektörde hızla tercih edilmeye başladı. Şimdi ise Güney Koreli bir teknoloji şirketi, gazetecilik endüstrisindeki sorunların üstesinden gelebilmek, dijital araçlar ve teknikler geliştirmek amacıyla, ülkedeki en büyük profesyonel gazeteciler organizasyonuyla ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

Medya teknolojisi geliştiricisi olan PUBLISH yakın bir süre önce ülkede 11.000’den fazla çalışan gazeteciyi üye olarak temsil eden Kore Gazeteciler Derneği(JAK) ile bir ortaklık imzaladı. Ortaklık, blockchain teknolojisi ile beraber gazetecilik ve haber medyası sektörü için daha iyi bir alan yaratmayı amaçlıyor.

guney koredeki gazeteciler icin blockchain teknolojisi

Gazeteciler için Blockchain Teknolojisi ile Sorunlar Çözülecek

Yapılan anlaşmaya göre, dernek başkanı Kim Dong-hun, teknolojinin, endüstrinin bugün karşılaştığı sorunlara gerçekçi çözümler sunabileceği için ortaklığın çok önemli olduğunu vurguladı. PUBLISH ayrıca amacının, gazetecilik ilkelerindeki çöküşün, tıklama tuzağının ve yanlış bilgilendirme gibi bugün gazeteciliğin bazı acil sorunlarına çözüm getirmek olduğunun altını çizdi.

PUBLISH CEO’su Sonny Kwon konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Yapmayı planladığımız ilk şeylerden biri, üye gazetecilere merkezi olmayan kimlik teknolojisini kullanarak blok zinciri tabanlı basın kimlik bilgileri vermek. Gazetecilerin haber içeriğinden para kazanmalarına yardımcı olmanın bir yolu olarak NFT teknolojisini de tanıtmak istiyoruz. İki grup, dijital haber ekosisteminde gazeteciliğin kalitesini artırmak için araç ve teknikler üzerinde araştırma ve geliştirme konusunda daha fazla işbirliği yapacak.

Ayrıca PUBLISH’in bir diğer amacı ise medya yayıncılarına finansal ve editoryal bağımsızlığı güvence altına almak için gerekli araçları sağlamak. Hatırlatmak gerekirse Ağustos ayında, başlatılan PUBLISHchain, haber içerikleri noter tasdiki gibi hizmetler ile, bir blockchain, veri merkezli medya uygulamalarını hizmet etmek edebilecek bağımsız bir blockchain ağı yayımlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala