bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Güney Kore’de Matrix Resurrections NFT’leri Dağıtılacak

guney korede matrix resurrections nftleri dagitilacak

Güney Kore’nin büyük sinema zincirlerinden biri olan Lotte Cinema popüler bilimkurgu serisi “The Matrix“in yeni filminin NFT‘lerini dağıtacak. Serinin yeni çıkan “The Matrix Resurrections” filmi için bilet ayırtan tüm sinemaseverler bu NFT’lere sahip olabilme fırsatı yakalayacak.

Lotte Cinema söz konusu NFT projesi için Warner Bros ve NFT teknoloji girişimi W.CRAFT ile işbirliği kurdu. 21 Aralık’a kadar “The Matrix Resurrections” için bilet rezarvasyonu yapan ve çekilişe başvuran ilk 30.000 kişi bu imkandan faydalanabilecek. Kazanan 30.000 kişiye gizli kodlar verilecek ve bu kodlar W.CRAFT‘ın web sitesindeki NFT’ler ile değiştirilip kullanılabilecek.

guney korede matrix resurrections nftleri dagitilacak 2

Matrix Resurrections Karakterleri ve Sembollerinden NFT Oluşturulacak

Lotte Cinema yeni çıkan “Matrix Resurrections” filmi için bilet ayırtan 30.000 kişiye filmin NFT‘lerini dağıtacak. Yetkililerin ifadelerine göre bu NFT’ler filmdeki karakterler ve sembollerden oluşacak. Bahsedilen NFT’lerin 3 boyutlu modeller olduğunu da belirtelim. Lotte yetkilileri, filmden görüntülerin ve kesitlerin gösterileceği Matrix temalı bir sanal galeri açılacağını da bildirdi.

Lotte Cinema‘nın şu anki planına göre “Matrix ResurrectionsNFT‘leri takas edilemeyecek. Kurum ilerleyen dönemlerde takas edilebilen NFT’ler üstüne de çalışmayı düşünüyor. Bir Lotte Cinema yetkilisi “dağıtılacak NFT’lerin, izleyicilere film serisiyle bağdaşık yeni bir tecrübe yaşatacağı” görüşünde olduğunu belirtti. Matrix evreninin 1999’da gösterime girdiği zamanda şu an konuşulan metaverse kavramını canlandırdığını biliyoruz. Buna göre seyircilerin NFT’ler ile yaşayacağı deneyimin kendileri için anlamlı olması muhtemel.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala