bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

Güney Kore’de Kripto Ticaret Hacmi, Ulusal Borsayı Geride Bıraktı

kore2

Güney Kore’deki kripto para trader’ları, kripto işlem oranlarını ulusal borsadan daha yükseğe çıkarmayı başardı.

Güney Kore’nin yerel haber ajansı Hankyung’un haberine göre Güney Kore’deki kripto paralar ile yapılan işlemlerin oranı, ulusal borsa işlemlerini geride bırakmış durumda. Kore’de yer alan Upbit, Bithumb, Coinone ve Kobit kripto para borsalarında dün toplam işlem miktarı 14.6 milyar dolar seviyesindeydi. Bu rakam, Kore borsasındaki bir hisse senedi endeksi olan KOSPI endeksini ve bin farklı küçük ve orta ölçekli girişimin listelendiği KOSDAQ’ı geride bıraktı. KOSPI’nin işlem hacmi 14.5 milyar dolar seviyesinde yer alırken, KOSDAQ 10 milyar dolarda kaldı.

Kripto Ticaret Hacmi, Ulusal Borsayı Nasıl Geçti?

Kripto para piyasasının, ulusal borsayı geride bırakmasının ardından bazı sebepler yer alıyor. Hiç şüphesiz en büyük sebep, Bitcoin’in (BTC) 60 bin doları aşmasıydı. Özellikle pandemi süreciyle beraber, enflasyona karşı oldukça güvenli olarak görülen Bitcoin’e yönelen kişi sayısı hiç de az değil.

Hankyung’un haberinde ek olarak Grayscale’in Bitcoin yatırımı için artan talebi ve Kanada’da onay alan Bitcoin EFT’leri gibi konuların üzerinde de duruldu. Ancak Kuzey Amerika’da ne olursa olsun, kripto paraların popülerleşmesi Güney Kore’de hali hazırda mevcut durumdaydı.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala