bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,027.15 4.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.62 3.54%
bnb
BNB (BNB) $ 604.62 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 146.53 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526057 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473471 6.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150274 7.48%

Güney Kore, Stablecoin Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor

guney kore stablecoin duzenlemesi uzerinde calisiyor

Terra Blockchain ekosisteminde yaşananların ardından pek çok ülke, stablecoin’ler için düzenleme hazırlamaya başlamıştı. Stablecoin’ler için düzenleme çıkartan ülkeler arasına Güney Kore’de katılacak.

Stablecoin Düzenlemeleri Yaygınlaşıyor

Ortaya çıkan son rapora göre, Bank of Korea (BoK) stablecoin’lerin izlenmesinde aktif bir rol oynamak istiyor. Finansal istikrarı baltalama potansiyeline sahip olduklarından, diğer kripto varlıklarına kıyasla daha katı düzenlemelere ihtiyaç duyan stablecoin’leri seçti.

Bank of Korea’nın raporu, şu anda stablecoin’leri düzenlemek için teklifler hazırlayan dünyanın dört bir yanındaki yargı alanlarının endişelerini de taşıyor.

guney kore stablecoin duzenlemesi uzerinde calisiyor 2

Raporda, ödeme ve takas sistemine risk transferi olasılığını en aza indirmek için stablecoin ihraç edenlerin minimum sermaye ve rezerv varlıkları ile ilgili gereklilikleri karşılamasını savunuyor.

Ayrıca, kripto varlık işletmelerinin kayıtlı olması ve faaliyet göstermeye yetkili olması, sermaye gereklilikleri ile ilgili düzenlemelere tabi olması ve düzenli dış denetimlere tabi olması gerektiği belirtiliyor.

Raporda ihraç yapısı ve piyasa sisteminin menkul kıymetler ve para birimlerinden farklı olması nedeniyle kripto para biriminin özel bir yasa ile düzenlenmesi gerektiği ve mevcut düzenleyici yöntemlerle yanıt vermeyi zorlaştırdığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala