bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.65 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.57 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.20 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516137 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.488843 5.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15272 0.31%

Güney Kore Şehri Seongnam, Metaverse’de İnşa Edilecek

guney kore sehri seongnam metaversede insa edilecek

Kripto para dünyasıyla birlikte metaverse evreni de büyüyor. Bununla birlikte birçok ülke bu alandaki gelişmeleri takip etmeye başladı. Ülkeler, metaverse ile ilgili yeni projeler yürütüyor. Bu konuda uzun süredir çalışan Güney Koreli yetkililer de Metaverse Teşvik Yasası oluşturmak için çalışmalarını hızlandırmıştı. Bu kez Güney Kore şehri Seongnam’ın, metaverse’de inşa edileceği belirtildi.

Güney Kore, Metaverse Evrenine İlgili

Güney Kore‘nin en kalabalık 12. şehri olan Seongnam, şehri metaverse’de yeniden inşa etmeyi planlıyor. Forkast‘a göre, Seongnam şehrine giriş yapan ve kayıt olanlar için NFT vatandaşlıkları verecek.

guney kore sehri seongnam metaversede insa edilecek

Şehir, metaverse’de hizmete geçmek için bu planlarını Nisan 2023’e kadar tamamlayacak. Seongnam, önümüzdeki yıl mayıs veya haziran aylarında metaverse’de operasyonlara başlamayı hedefliyor.

Metaverse şehrini tanıtmak için verilen NFT vatandaşlıkları, vatandaşlara daha fazla belediye bilgisine erişim sağlayacak. Seongnam şehir hükümeti, NFT’lere ekim ayında yapılacak bir toplantıda karar verileceğini açıkladı.

Yaklaşık bir milyonluk nüfusu ile Seongnam, ülkenin başkenti Seul’ün uydu şehri olarak konumlandırılıyor. Ayrıca Seul de metaverse’de sanal bir şehir inşa ediyor. Geçtiğimiz ay metaverse’de test açılışı gerçekleşmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala