bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,102.71 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.43 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 605.81 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.58 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544659 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513709 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158585 1.24%

Güney Kore Sağlık Hizmetlerinde Blockchain Teknolojisi ile Çığır Açacak

guney kore saglik hizmetlerinde blockchain teknolojisi ile cigir acacak

Güney Kore hükümeti, blockchain teknolojisini benimsemek için elinden geleni yapıyor. Sağlık hizmetleri ise bu teknolojiden yararlanan ilk endüstri haline geliyor.

Güney Kore hükümeti çeşitli sektörlerde blockchain teknolojisini benimsemeyi planlıyor. Güney Kore Merkez Bankası şu anda bir merkez bankası dijital para biriminin kullanımını inceliyor ve çeşitli hükümet bakanlıkları mevcut sistemlerinde merkezi olmayan kimlik özelliklerini benimsemek istiyor. Hastaneler, ilaç şirketleri ve araştırma merkezleri de blockchain çözümlerine bakıyor. Güney Kore hükümeti blockchain teknolojisini teşvik ediyor ve blockchain’i mevcut sisteme bağlamanın bir yolunu bulmak için birkaç proje yürütüyor.

Sağlık Sektörü Blockchain Teknolojisinden Faydalanacak

Daha önce Güney Koreli bir sivil toplum kuruluşu olan Commons Vakfı, COVID-19 krizinin ardından sağlık salgınlarını ele almayı amaçlayan bir blockchain tabanlı platform geliştirme planlarını açıkladı. Yerel haberlere göre, STK önümüzdeki koronavirüs sonrası dönem için epidemiyolojik bir araştırma sistemi oluşturmak için blockchain kamu hizmetlerine dayanacak. Müşterekler Vakfı’nın başkanı Choi Yong-Gwan, STK’ları bir çözüm geliştirmeye motive eden pandemik acil durum nedeniyle kişisel bilgilerin devam eden ihlaliyle ilgili endişelerini dile getirdi. Blockchain tabanlı girişimler de dünya çapında ülkeler arasında risk sermayesi çekti.

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, devam eden küresel salgının ortasında blockchain teknolojisinin çeşitli kullanımına ciddi bir şekilde bakıyorlar. Dijital defter teknolojisi şu anda ülkelerdeki sağlık ve lojistik dahil birçok sektörde kullanılmaktadır. Dünya çapındaki düzenleyiciler, blockchain teknolojisini farklı alanlarda çoklu kullanımlarla devrim niteliğinde bir teknoloji olarak kabul ediyorlar. Daha önce ABD Senatosu, uzaktan oylama ve diğer resmi faaliyetler için blockchain teknolojisi önerdi.

Tüm işlemler hack’lenemeyen veya değiştirilemeyen dijital bir deftere kalıcı olarak kaydedildiği için, teknoloji başlangıçta kripto para birimlerini desteklemeyi amaçlıyordu. BHP Grubu daha önce, dünyanın önde gelen madencilik şirketlerinden biri olan, Kanada merkezli teknoloji şirketi MineHub Teknolojileri tarafından geliştirilen blockchain platformu kullanarak; 14 milyon dolarlık ticareti tamamladığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala