bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

Güney Kore P2E Oyunlara Katı Kısıtlamalar Getirmek İstiyor

guney kore p2e oyunlara kati kisitlamalar getirmek istiyor

Kripto para konusunda Asya ülkeleri oldukça katı bir duruş sergilemeye devam ediyor. Çin’in kripto yasağı, Japonya‘nın ağır vergilendirmeleri ve Güney Kore’nin kısıtlama ve vergi hazırlıkları. Son olarak Güney Kore yetkilileri, Play to Earn (oynadıkça kazan) oyunlarının katı kısıtlamlar getirmek istiyor.

oynadikca kazandiran kripto oyunlari 2

Güney Kore P2E Oyunları Kontrol Etmek İstiyor

Metaverse‘ün son dönemdeki artan popülaritesi küresel olarak artmaya devam ediyor. Sadece Axie Infinity, Ağustos 2021’de 1 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı ve toplam alım satımlarda 1 milyar dolarlık hacimi gördü. Bu hızlı artış berberinde bazı ülkelerin endişelerini de getirdi.

Konuyla alakalı son gelişmelere göre Güney Kore hükümeti, Blockchain tabanlı oyunlarının daha sıkı takip edilmesinin yanı sıra P2E oyunları üzerinde kısıtlama talep etti. Bu planın bir parçası olarak, yöneticiler yeni P2E oyunlarının piyasaya sürülmesini engellemek için de harekete geçti.

Hükümet ayrıca Google ve Apple gibi küresel uygulama pazarı operatörlerinin ilgili uygulamaların kaydını engellemesini de talep etti.

Son olarak GameFi’nin haftalık aktif kullanıcıları rekor bir seviye olan 9.21 milyona ulaştığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala