bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Güney Kore NFT Uzmanlarını İşe Alıyor

guney kore nft uzmanlarini ise aliyor2

Metaverse eğitim kampı için hazırlıklarını sürdüren Güney Kore NFT uzmanlarını işe alıyor. Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı, geleceğin metaverse profesyonellerini eğitmek üzere tasarlanan kamp için artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve NFT uzmanlarına kapılarını açtı.

Bakanlık, 180 uzman yetiştirmek için ülkenin ilk “metaverse akademisi” olarak adlandırdığı istihdam kampanyasını başlatıyor.

Microsoft, Adobe ve The Sandbox dahil olmak üzere 27 uluslararası firma, metaverse akademisi kursiyerlerine deneyim ve istihdam fırsatları sağlamayı kabul etti. Dev firmalar adına duyuruyu yapan da yine bakanlık oldu.

Güney Kore NFT ve Metaverse Alanında Yarışa Hazırlanıyor

Güney Kore, 2026 yılına kadar küresel metaverse pazarında önde gelen beş ülke arasında yer almak istiyor. Teknoloji alanında yıllar içinde büyük ilerleme kaydeden ülke, inovatif kampanyalarla da öne çıkıyor. Asya ülkesi, 40.000 metaverse uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor.

Ülkenin önde gelen teknoloji devi Samsung’un “metaverse’ü her zaman her yerde deneyimleyebilme imkanı” için çalışmalar yaptığı haberleri daha önce gelmişti. Kore, kripto teknolojisine de hızla adapte olarak bu yarışta da öne geçmek istiyor. Ülkenin yeni seçilen devlet başkanı Yoon Suk-yeol bu konuda oldukça istekli.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala