bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

Güney Kore, Metaverse’ün Fiziksel Adresi Olmak İstiyor

guney kore metaverseun fiziksel adresi olmak istiyor

Birçok teknoloji devinin anavatanı olan Güney Kore, yeni nesil teknolojileri de yakından takip ediyor. Hem Güney Kore hükümeti hem de özel sektörü, Güney Kore’yi metaverse üzerinde inşa etmek için çalışmalar yapıyor.

Güney Kore, Metaverse için Çalışmalarını Sürdürüyor

Metaverse‘ün 2024 yılına kadar 800 milyar dolarlık bir sektör haline gelmesi bekleniyor. Bu sayede oyun, sosyal medya ve eğlence sektörleri yeni gelir akışı sağlayacak. Konuyla ilgili kısa süre önce konuşan isimlerden biri de Dongguk Üniversitesi’nde ekonomi profesörü Park Sun-young oldu. Sun-young, Güney Kore’nin küresel oyun ve içerik pazarının metaverse yarışında avantajlara sahip olduğuna dikkat çekti:

“Güney Kore’nin eğlence, film ve drama dizileri gibi içerik endüstrisi küreselde de popülerlik kazanıyor. NFT kaçınılmaz olarak fikri mülkiyet ile iç içe olduğundan, Kore’nin içerik pazarının mevcut küresel popülaritesi avantajlı olacaktır”

guney kore metaverseun fiziksel adresi olmak istiyor 2

Microsoft ve Meta gibi teknoloji devleri, ekosistemin önemli köşelerini kapmak için büyük hamleler yapıyor. Japonya ve Çin’deki şirketler de bu yarışta dahil. Çin, kripto üzerindeki katı yasaklarına rağmen metaverse gelişmelerine destek oluyor. Burada Baidu ve Bilibili gibi Çinli şirketlerin metaverse işlerini hızlandırdığını görüyoruz.

Diğer taraftan bir kesim de metaverse’ şüpheyle yaklaşmaya devam ediyor. Forkast‘a konuşan 22 yaşındaki Zepeto metaverse kullanıcısı Song Mun-seok da onlardan biri. Mun-seok, metaverse ile ilgili şu soru soruyor:

“Yaşlı vatandaşlar kafelerde insansız kioskları kullanmakta zaten sorun yaşıyor. Her şey meta veriye taşınmaya başlarsa, onlar ne yapacak?”

Burada beklenti yaşlılar için daha kapsamlı cihazlarla erişilebilen metaverse‘lerin oluşturulması yönünde.

Bu tartışmaları günlük hayata taşıyan Güney Kore, konuyla ilgili önemli adımlar atmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala