bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Güney Kore, Metaverse Hedefleri için Yol Haritası Belirledi

guney kore metaverse hedefleri icin yol haritasi belirledi

Metaverse kavramı artık hemen hemen her alanda kullanılmaya başlandı. Özellikle metaverse üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Güney Kore metaverse hedefleri ile ilgili yol haritası belirledi. Önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın beşinci en büyük metaverse pazarı olmayı hedefliyor. Bunun için Güney Kore metaverse endüstrisini geliştirmek için uzun vadeli bir yol haritası açıkladı.

Güney Kore Metaverse Hedefleri 5 Yıllık Plan Oluşturdu

Güney Kore metaverse alanında hedefler belirledi. Bu hedefler çerçevesinde Güney Kore 5 yıllık bir strateji planı oluşturdu. Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT) plan kapsamında Güney Kore’de satış hacmi 4,2 milyon dolardan fazla olan en az 220 metaverse şirketini destekleyeceğini duyurdu. Ayrıca 2026 yılına kadar 40.000 metaverse uzmanı yetiştirmek için bu yıl bir “metaverse akademisi” oluşturacağını da söyledi.

guney kore metaverse hedefleri icin yol haritasi belirledi 2

Bununla beraber yetkililer özellikle dört ana hedef belirledi. Bunlar şu şekilde;

  • Metaverse platformları için ekosistemi etkinleştirmek
  • Profesyonelleri yetiştirmek
  • Şirketleri teşvik etmek
  • Tüm metaverse kullanıcıları için güvenli bir ortam oluşturmak.

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT) Bakanı Lim Hye-sook konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Metaverse sonsuz potansiyele sahip dijital yeni bir kıta ve herkes ana karakter olarak oynayarak hayallerini gerçekleştirebilir. Özellikle gençlerin daha fazla meydan okuması ve daha geniş bir dünyaya sıçraması için büyümeleri için bir fırsat alanı olacak. Bu strateji aracılığıyla, Kore’nin önde gelen küresel bir metaverse ülkesi haline gelebilmesi için yenilikçi düzenlemeler gibi çeşitli destek önlemlerini istikrarlı bir şekilde uygulamak için ilgili bakanlıklarla yakın bir şekilde çalışacağız

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala