bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

Güney Kore Karayollarından Blok Zinciri Destekli Geçiş Ücretleri Uygulaması

guney kore karayollarindan blok zinciri destekli gecis ucretleri uygulamasi

Güney Kore’deki en büyük ticari bankalardan biri, blockchain tabanlı bir geçiş ücreti sistemi için Korea Expressway Corporation ile ortaklık kurdu.

Güney Kore’nin en büyük ticari bankalarından biri olan KEB Hana Bank, devlet destekli karayolu işletmecisi olan Korea Expressway Corporation ile ülkenin otoyollarına blockchain tabanlı geçiş ücreti ödeme sistemi getirmek için bir anlaşmaya vardı.

Projenin yıl sonundan önce başlaması bekleniyor. Sistem, KEB Hana’nın akıllı telefon bankacılığı uygulaması Hana One Q’yu bağlayarak sürücülerin geçiş ücretlerini ayarlamaları, ertelemeleri ve hatta geçiş ücreti iadelerini almaları için kullanılacak.

Rapor, anlaşmaya dahil olan her iki tarafın da, kısmen temassız çözümler sunmalarını teşvik eden COVID-19 salgını nedeniyle, nakit bazlı veya kredi kartı ödemelerini kaldırmayı amaçlayan blockchain çözümünü uygulamak için ulaştıklarını belirtiyor.

Korea Expressway Corporation ve KEB Hana Bank, ödeme sistemi projesiyle birlikte sinerjileri güçlendirmek için verileri paylaşmak için blockchain kullanmak istiyor.

Temassız Ödemelerin Benimsenmesinin Güçlendirilmesi

Korea Expressway Corporation’ın satış bölümü başkanı Kwang-Ho Lee duyuruya şu yorumu yaptı:

“Koronavirüsten sonra küresel ekonomiye liderlik etmek için dijital yeni anlaşma politikasının Kore versiyonunun bir parçası olan blockchain teknolojisini uygulayarak özelleştirilmiş yüz yüze (temassız) hizmetleri halka genişletmeye devam edeceğiz.”

Bilim ve BİT Bakanlığı ile Kore İnternet ve Güvenlik Dairesi anlaşmayı onayladı. KEB Hana ayrıca geçen yıl aynı ajanslardan blockchain mobil elektronik doğrulama programı için bir onay aldı.

Son zamanlarda, Güney Kore hükümeti 2025 yılına kadar Blockchain ve diğer Endüstri 4.0 teknolojilerine 48,2 milyar doların üzerinde yatırım yapma niyetini açıkladı. Ülkenin amacı, pandemi sonrası dönemde tüm endüstrilerin dijitalleşmesini teşvik etmek gibi görünüyor.

Güney Kore’nin Gyeongbuk eyaletinde bir şehir olan Andong, 7 Temmuz’da kendilerine endüstriyel kenevir için serbest ticaret bölgesi işletme izni verildiğini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala