bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Güney Kore Düzenleyicisi 16 Kripto Şirketini Mercek Altına Aldı

Guney Kore Duzenleyicisi 16 Kripto Sirketini Mercek Altina Aldi

Kripto para sektörü şu anda oldukça sisli bir düzenleyici belirsizlik ile karşı karşıya. Diğer taraftan bazı ülkeler kripto konusundaki görüşlerini yavaş da olsa netleştiriyor. Bu ülkelerden biri olan Güney Kore ise şirket üzerindeki baskılara devam ediyor. Öyle ki ülkenin düzenleyicisi 16 yabancı kripto şirketinin peşine düştü.

Güney Kore Düzenleyicisi 16 Kripto Şirketini Mercek Altına Aldı

Güney Kore Kripto Şirketlerine Baskıyı Artırıyor

Güney Kore kripto konusunda en katı ülkelerden birisi. Özellikle kripto para borsaları üzerindeki baskısı ile sık sık gündeme gelen Güney Kore bir çalışma daha başlatıyor. Öyle ülkenin düzenleyicileri tarafıdan yayınlanan bir açıklamaya göre, Güney Kore’nin kara para aklamayla mücadele otoritesi, ülkede uygun düzenleyici onay olmadan faaliyet gösterdiğini söylediği 16 yabancı kripto firmasının peşine düşecek.

Yapılan açıklamada araştırılan şirketin KuCoin, MEXC, Phemex, XT.com, Bitrue, ZB.com, Bitglobal, CoinW, CoinEX, AAX, ZoomEX, Poloniex, BTCEX, BTCC, DigiFinex ve Pionex olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte bu şirketlerin işlemlerinin de takip edildiği belirtilirken, şu detay dikkat çekti:

“KoFIU, Kore İletişim Komisyonu ve Kore İletişim Standartları Komisyonu’ndan, kayıtlı olmayan kuruluşlar tarafından sağlanan sanal varlık hizmetlerinin kullanımını önlemek için kayıtlı olmayan VASP’lerin web sitelerine yurt içi erişimi engellemesini talep etti”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala