bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,159.19 3.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.32 2.23%
bnb
BNB (BNB) $ 605.94 0.43%
solana
Solana (SOL) $ 149.15 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531697 3.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477233 5.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15276 4.74%

Güney Kore Bankaları Kripto Hizmetlerinden Para Kazanmak İstiyor

guney kore bankalari kripto hizmetlerinden para kazanmak istiyor 2

Kripto varlıkları benimsemek için hamleler yapan ülkelerin yanında, bu dünyaya mesafeli yaklaşan ülkeler de var. Bu ülkelerden biri de Güney Kore. Güney Kore, kripto varlıklarla ilgili sert ve agresif politikasının bir parçası olarak, ülkedeki bankaların doğrudan kripto varlık alım satım hizmeti sunmasını yasaklıyor. Ancak, diğer yandan müşteriler bankalarından bu hizmeti almak konusunda ısrarcı. Buna çözüm de bankalardan geliyor. Bankalar çözümü dijital varlık saklama sağlayıcılarıyla çalışarak buluyor. Tabii bu geçici bir çözüm.

Güney Kore Bankaları Kripto için Çözüm Arayışında

NH Nonghyup Bank, kısa süre önce yaptığı duyuruyla Cardo isimli şirkete bir öz sermaye yatırımı yaptığını açıkladı. Cardo, dijital varlıkları depolayan ve yöneten bir şirket. Tabii Nonghyup bu konuda ilk değil. Daha önce KB Kookmin Bank ve Shinhan Bank isimli Güney Kore bankaları da dijital varlıkları saklama hizmetlerine yatırım yapmışlardı.

2020 yılına gidecek olursak, NH Nonghyup Bank, blockchain geliştiricisi Hexlant ve hukuk firması BKL ile Hexlant Custody isminde bir kripto saklama girişimi geliştirdi. Ağustos 2021’de ise bu girişimin ismi Cardo olarak değiştirildi. Cardo; NH Nonghyup Bank, Hexlant, kredi kartı hizmeti sağlayıcısı Korea Information & Communications Co. (KICC), finansal platform hizmeti sağlayıcısı Galaxia Moneytree ve fintech güvenlik yazılımı geliştiricisi Aton’dan yatırım toplamayı başardı. Bu işletmelerden yatırım alan Cardo, bir dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak kaydedilmek adına Mali İstihbarat Birimi’ne bir iş raporu sundu.

guney kore bankalari kripto hizmetlerinden para kazanmak istiyor

Cardo’da şu anda Bitcoin, Ethereum ve Klaytn’ın depolama ve yönetim hizmetleri yürütülüyor. Ayrıca saklama işleminin gayrimenkul ve sanat eseri gibi tokenleştirilebilen farklı türlere doğru genişletilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan NH Nonghyup Bank CEO’su Kwon Jun-hak şunları söyledi:

“Bu öz sermaye yatırımı ile banka, yeni dijital teknolojilerin önde gelen şirketleriyle işbirliği yaparak dijital finans piyasasında rekabet gücünü güvence altına aldı”

Burada en önemli soru ise bankaların neden varlık saklama hizmetleri aracılığıyla kripto alanında varlık göstermek istediği.

Bunun için Güney Kore’deki yasalara bakmak gerekiyor.

Mevcuttaki Güney Kore Bankacılık ve Finans Yasası, bankaların dijital varlık saklama hizmetlerini doğrudan işletmesini yasaklıyor. Ancak, başta da söylediğimiz gibi burada müşterilerden gelen yoğun bir talep var. Bu yüzden bankalar da girişimlerin hissedarları haline gelerek, dolaylı yoldan dijital varlıkları saklayabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala