bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,298.23 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.44 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 560.43 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.80 2.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506149 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471852 3.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153348 1.18%

Güney Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Madencilik Tesisi Açıldı

guney avustralyada gunes enerjisiyle calisan bitcoin madencilik tesisi acildidf

Kripto para sektörü her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. Özellikle Bitcoin madencilik şirketleri kendilerini bir adım öteye taşımak için yeni çalışmalar yapıyor. Son olarak Güney Avustralya’da Güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin (BTC) madencilik tesisi kuruldu.

Güney Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Tesisi

Güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin (BTC) madencilik tesisi, bölgede türünün ilk örneği olmak için Güney Avustralya’da faaliyete geçti. Lumos Digital Mining tarafından işletilen tesis, Bitcoin‘in karbon ayak izini azaltmak amacıyla faaliyet için yaklaşık beş megavat elektrik sağlıyor.

guney avustralyada gunes enerjisiyle calisan bitcoin madencilik tesisi acildid

Lumos Digital Mining’den bir yetkili olan Angelo Kondylas, merkezin yılda en az 100 Bitcoin çıkarma potansiyeline sahip olduğunu, ancak miktarın güç kullanılabilirliğine bağlı olduğunu belirtti. Üretimi artırmaya ihtiyaç duyulursa, şirketin bir noktada ana şebekeden güç çekebileceğini kaydetti. Sanayi şehri Whyalla’da bulunan şirket, Bitcoin madenciliğine dahil olmak için güneş enerjisinden yararlanmak isteyen diğer kuruluşlara da rehberlik etmeyi planlıyor. 

Angelo Kondylas, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Enerji üreticileri, sistemde çok fazla şey olduğu için o gün kapatmak zorunda oldukları için] 10 milyon dolar harcıyor olabilir. Temelde sünger gibiyiz; kullanılmayan fazlalığı emiyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala