bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

Güney Afrika’dan Kripto Para Düzenlemesi

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu hafta; Bitcoin’in Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmesinden, Güney Afrika’nın kripto düzenlemeleri için harekete geçmesinden ve Interpol’ün kripto para suçlarıyla mücadele için özel ekip oluşturmaya başlamasından ve daha fazlasından bahsettik.

Nelerden Bahsedildi?

Mahkemede yer alan belgelere göre, FTX US ile yapılan anlaşma kripto platformunun mağdurlarına yarayabilir. Geçici anlaşma kapsamında mağdurlar, hesap değerlerinin yüzde 72‘sini geri alma imkanına erişebilir.

Yani kripto para borsası FTX’in Voyager hisselerini satın alması kripto paranın mağdurlarına yarayabilir. Kripto paralar, küresel olarak düzenleme çalışmaları kapsamında sıkı bir şekilde araştırılıyor. Özellikle kara para aklama ve ambargoların delinmesi gibi konularda endişeli olan düzenleyiciler, bu konudaki baskıyı günden günde artırıyorlar. 

Güney Afrika da bu konuya sessiz kalmayan ülkeler arasında…Ülkenin finansal düzenleyicisi, kripto para varlıkları bir finansal ürün olarak sınıflandırdı ve düzenlenmesinin yolunu açtı. 

Henüz kesin bir tablo çizilmese de yetkililerin getirmeye çalıştıkları plan çerçevesinde, döviz düzenlemesinin uygulanması ve kripto ticaret şirketlerine lisans verilmesi yer alıyor.  Kripto sektöründe düzenleme çalışmaları bu şekilde dillendirilirken, Interpol de kripto suçlarıyla mücadele için özel ekip oluşturmaya başladı…

Dünyanın en büyük küresel polis örgütü Interpol, hükümetlerin kripto suçlarıyla mücadele etmesine yardımcı olmak için Singapur’da özel bir ekip kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala