bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,277.76 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,262.56 2.00%
bnb
BNB (BNB) $ 609.23 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 157.47 1.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541146 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494668 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160351 0.25%

Güney Afrika’da Kripto Reklamlarını Düzenleme Adımı

guney afrikada kripto reklamlarini duzenleme adimi

Dünyanın dört bir yanında kripto paralara ilişkin düzenleme çalışmaları sürerken, bir yandan kripto reklamları üzerindeki denetim ve kontrol artırılmaya çalışılıyor. Güney Afrika da kripto para reklamlarını düzenlemeye yönelik adım atan son ülke oldu.

Güney Afrika’da Kripto Reklamları İçin Düzenleme

Güney Afrika’da kripto reklamlarına ilişkin bir düzenleme yayınlandı. Ülkenin Reklam Düzenleme Kurulu (ARB), kripto reklamlarına alıcıların risk altında olabileceği konusunda uyarı konulmasını şart hale getirdi. Düzenleme ile değer değişkenliği nedeniyle kripto varlıkları ile ilgili reklamlarda sermaye kaybı yaşanabileceği açık ve net bir şekilde belirtilecek. Kuruluş, influencer’lar için de kuralları sıkılaştırmayı planlıyor. Influencer’ların alım-sayım tavsiyesi ya da garantili getiri vaadi yerine gerçeklere dayalı bilgileri paylaşması gerektiği ifade edildi.

guney afrikada kripto reklamlarini duzenleme adimi2

Birleşik Krallık, Fransa ve ABD’de gibi gelişmiş ülkelerde kripto reklamlar için hareket geçilmişti. Birleşik Krallık’ta kripto promosyonlarını kısıtlamak için yasa teklifi çalışmaları sürüyor. Fransa’da kripto paraların influencer‘lar tarafından tanıtımına yasaklamak için yasa tasarısı hazırlandı. Tasarı şubat ayında Ulusal Meclis tarafından incelenecek. Tasarı kapsamında ücret karşılığı yayınlanan bazı içerikler yasaklanabilecek. ABD’de Kim Kardahian hakkında EtheremMax reklamı yaptığı için dava açılmıştı. Kardashian, SEC ile 1.26 milyon dolara anlaşmıştı. Tayland da kripto reklamları için sert tedbirler açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala