bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,483.88 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.57 0.04%
bnb
BNB (BNB) $ 583.93 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 184.54 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620395 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649195 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219806 17.50%

Güney Afrika’da Bitcoin (BTC) Benimsenmesi Artıyor

WhatsApp Image 2020 07 25 at 10.24.37

Afrika, verilere ve hızla artan kripto para birimi yatırımcı sayısına göre, önemli bir Bitcoin ticaret sahnesi olmaya hazırlanıyor.

Nijerya merkezli kripto para borsası Yellow Card CEO’suna göre, kripto para Afrika’da özellikle Nijerya, Güney Afrika, Gana ve Kenya’da hızla ivme kazanıyor. CEO bir röportajda Bitcoin’in Afrika’da ilerleyerek genişlemeye devam edeceğini düşündüğünü söyledi:

“Bu noktada, kıtanın geri kalanına doğru alanın genişlemeye devam etmesi sadece an meselesi.“

Bitcoin Afrika’da Verilerde Gösterilenden Daha Büyük Olabilir

Ticaretin çoğunluğu resmi borsalarla gerçekleşmez. Bunun yerine, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri WhatsApp, Telegram veya gayri resmi OTC aracılığıyla el değiştirir.

“Afrika’daki gerçek hacim, bu karanlık havuzlarda, esasen bu Telegram ve WhatsApp aracılığıyla hareket eden para miktarına dayanarak, bulabileceğiniz herhangi bir gerçek hacim numarasından en az beş ila sekiz kat daha yüksek olduğunu tahmin ediyorum.”

Güney Afrika’da Bitcoin Kullanımı Hızla Artıyor

Maurice’e göre, kişi başına kripto para birimi kullanıcıları açısından Nijerya ve Güney Afrika’nın ilk beş ülke içinde olduğu tahmin ediliyor. Güney Afrika’daki insanların %10’unun Bitcoin’e sahip olduğunu düşünüyor. Kripto para meraklısı Afrika ülkelerini Amerika ile karşılaştıran Maurice şunları kaydetti:

“Özellikle Nijerya ve Güney Afrika’da, konuştuğunuz hemen hemen herkesin en azından bir miktar Bitcoin anlayışına sahip olduğunu görürsünüz.”

Bitcoin Kullanımı Afrika İçin Değer Yaratıyor

CEO, merkezi olmayan yapısı nedeniyle Bitcoin’in Afrika için makul bir varlık ve para birimi sunduğunu söyledi. Kripto para birimleri, dijital varlıklar ve Bitcoin, Afrika ülkelerinin yüksek enflasyon oranlarından sıkça karşılaştığı ekonomik sorunları çözmeye yardımcı olabilir . Hızlı işlemler ve tamamen dijital doğası ile birlikte Bitcoin, bazı ülkelerin Zimbabwe doları gibi hızlı değer kaybeden ulusal para birimleriyle savaşan sorunlara düzgün bir çözüm sunuyor. Bitcoin değişken olmasına rağmen, dijital varlık, gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaç duyduğu alternatif varlık olabilir.

Bitcoin Güney Afrikalılara Ne Sunabilir?

Son on yılda, Bitcoin ve kripto para birimleri oynaklık konusunda güçlü bir üne kavuştu. Bazen, kripto para token’larının fiyatı sallandı, hızlı bir şekilde yükseldi ve kısa süre sonra kırıldı. Ancak bu yıl, Bitcoin’in fiyatı 8800 Dolar ile 10100 Dolar arasında oldukça sabit kaldı.

Güney Afrika’daki ekonomi, kilitlenme ve Koronavirüs pandemisi ile daha da sarsıldığından, ulusal para biriminin durumu iyi görünmüyor. Siyasi bir cepheden zaten zayıflamış olan Rand’ın, Güney Afrikalıları varlıklarını çeşitlendirmek ve sağlıklı bir portföy tutmak için diğer yatırımlara bakmaya zorlayabilecek önemli bir değer kaybetmesi bekleniyor.

Kripto para birimine yatırım yapmak risk potansiyeline sahiptir, ancak bu da yüksek bir ödül potansiyeli ile birlikte gelir. Bitcoin fiyatının yıllar boyunca yörüngesi göz önüne alındığında, şu anda istikrarlı görünmesi gerçeğiyle birlikte, Güney Afrikalı yatırımcıların portföylerine kripto para birimleri eklemeyi düşünmeleri faydalı olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala