bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

Güney Afrika Merkez Bankası Yetkilisi Kripto Konusunda Suçlandı

guney afrika merkez bankasi yetkilisi kripto konusunda suclandiDD

Genel olarak birçok farklı alandan kurum ve kuruluş kripto para sektöründeki faaliyetlere dahil olmanın yollarını arıyor. Güney Afrika Merkez Bankası merkez bankası yetkilisi, kripto varlık sınıfıyla ilgili zararlı yanlış bilgileri yaymakla suçlandı.

Güney Afrika Merkez Bankası Yetkilisi Kripto Konusunda Yanlış Bilgi Vermekle Suçlanıyor

Güney Afrikalı bir üniversite profesörü ve yazarı Steven Boykey Sidley, ülkenin merkez bankası başkan yardımcısı Kuben Naidoo’yu kripto para birimi işlemlerinin yüzde 90’ının yasadışı olduğunu iddia ettiği için eleştirdi.

Daily Maverick tarafından yayınlanan bir yazısında Sidley, Güney Afrika Rezerv Bankası (SARB) başkan yardımcısını haber manşetlerine çıkan ve önemli bir yeni sektöre ölçülemez zararlar veren yanlış bilgiler yaymakla suçluyor.

guney afrika merkez bankasi yetkilisi kripto konusunda suclandiAD

Profesöre göre Blockchain işlemleri halka açık olduğu için fark edilmeyen bir suç işlemek mümkün değil. Sidley, bu şeffaflık seviyesinin kripto suç gelirlerini izlemeyi çok daha kolay hale getirdiğini de sözlerine ekledi.

Sidley, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Gerçek istatistikler, çok sayıda veri analitiği şirketi tarafından sürekli olarak bir araya getiriliyor ve raporlanıyor. Blok zincirindeki yasa dışı faaliyetlere bağlı kripto işlemlerinin sayısı yüzde 0,15’tir. Karşılaştıracak olursak Güney Afrika Randı ve ABD Doları ile yasadışı işlem sayısı yüzde 5’tir. Bu, kriptoya kıyasla 50 kat daha yüksek bir orandır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala