bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,904.00 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,581.04 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.91 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 190.04 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625091 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650654 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221196 10.74%

Guatemala Kasabasından Bitcoin Madencilik Çözümü

Guatemala Kasabasindan Bitcoin Madencilik Çözümü

Kripto madencilik sektöründe son dönemde büyük değişiklikler söz konusu. Bir tarafta düzenlemeler madenciler üzerine baskı oluştururken, diğer taraftan madenciler çeşitli çözümlere başvurabiliyorlar. Son olarak bu çözümlerden biri de Guatemala’dan geldi. Öyle ki bir Guatemala kasabası, topluluk için gelir üretirken yakındaki Atitlán Gölü’nü temizlemek için Bitcoin ASIC‘lerinden yararlanıyor. 

Guatemala Kasabasından Bitcoin Madencilik Çözümü

Guatemala Kasabası Bitcoin Madenciliği ile Göl Temizliyor

Bitcoin madenciliği kimi zaman bölgesel ısıtma için, kimi zaman ise gelir kaynağı olarak kullanıldı. Bu ısı ve elektrik enerjisinin farklı şekillerdeki kullanımı, madencilerin üzerinedeki baskıyı bir nebze olsa hafifletmeyi amaçlıyor. Bu çözümlere yeni eklenen göl temizleme sistemi ise Guatemala’dan geldi.

Bitcoin Lake Kurucusu Patrick Melder’in de açıkladığı üzere “Kaboom” madencilik projesi, yerel çevreyi kirletmek yerine Bitcoin madenciliğine yardımcı olmak için kullanılmış yemeklik yağı yeniden kullanıyor:

“Geçtiğimiz beş yıl içinde, 300 milyon doları aşan maliyeti olan gölü temizleme çabası başarısız oldu, çünkü bir çözüm üzerinde anlaşamayan çok sayıda büyük paydaşla çok karmaşıktı. Buna karşın Bitcoin Lake ekolojik sürdürülebilirliğe aşağıdan yukarıya bir yaklaşım benimsedi”

Bitcoin Lake , bu ayın başlarında eylem halindeki projenin bir videosunu paylaştı. Kurucu, bir çadırın altında birden fazla kullanılmış yemeklik yağ kabı, bir jeneratör, ASIC’ler ve oluşturulan karmaları izleyen bir dizüstü bilgisayar kurdu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala