bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Griid, 3,3 Milyar Dolarlık SPAC Anlaşmasıyla Halka Açılacak

griid 33 milyar dolarlik spac anlasmasiyla halka acilacak

Bitcoin madencilik şirketi Griid Infrastructure, yaptığı açıklamada yaklaşık 3,3 milyar dolar değerinde olan özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) anlaşması yaptı. Anlaşma Griid Infrastructure ile açık çek firması Adit EdTech Acquisition Corp arasında gerçekleşti. Griid bu anlaşma ile New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) halka açılacak.

Griid SPAC Anlaşması ile Yeni Hisse Sembolü “GRDI” Altında Listelenecek

İşlemin tamamlanmasının ardından Bitcoin madencilik şirketi Griid Infrastructure, olarak faaliyet göstermesi ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda “GRDI” senedi sembolü altında listelenmesi bekleniyor. Griid, mevcut yönetim ekibinin işi yönetmeye devam edeceğini söyledi. Bu anlaşma, başka bir kripto para madenciliği şirketi Core Scientific Holding Co’nun, Temmuz ayında BlackRock Inc BLK.N tarafından desteklenen bir SPAC ile birleşme duyurusunun ardından geldi.

Griid’in CEO’su Trey Kelly konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

En düşük ölçekli üretim maliyetiyle halka açık bitcoin madencileri arasında en büyük taahhütlü, karbonsuz enerji boru hattına sahip bir Amerikan altyapı şirketi inşa ediyoruz. Ekibimiz, şirketi kurduktan bu yana geçen üç yılda başarılı bir uygulama performansı sergiledi. Bu işlem aracılığıyla kapasitenin genişletilmesini sağlamayı dört gözle bekliyoruz.

Açık çek firması Adit EdTech Acquisition Corp ve Griid şirketlerinin birleşmesi, halka açılmak isteyen Bitcoin madencilik şirketleri için popüler bir strateji haline geldi. Griid bu çoğunluğa katılan en son firma oldu.

Ayrıca yapılan açıklamaya göre; önerilen işlem her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylandı. Düzenleyici onayların alınması ve Adit EdTech hissedarlarının onayı dahil olmak üzere koşullara bağlı olarak 2022’nin ilk çeyreğinde kapanması bekleniyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala