bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Greenpeace, Bitcoin İçin ‘Kod Değiştirme’ Çağrısı Yapacak

greenpeace bitcoin icin kod degistirme cagrisi yapacak2

Uluslararası bir merkezi olan çevreci sivil toplum kuruluşu olan Greenpeace, Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar için kod değiştirme çağrısında bulunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Ripple‘ın kurucu ortağı Chris Larsen‘in de dahil olduğu bir iklim aktivisti grubu, Bitcoin topluluğuna “İklimi Değil, Kodu Değiştir” kampanyası başlatıyor.

Kampanya, Bitcoin’in İsveç kadar güç tüketen işlemlerin şeklini değiştirmesi için baskı yapmak için tasarlandı. Larsen bir röportajda, beş yıl içinde Bitcoin‘in Japonya kadar güç tüketebileceğini söyledi.

Greenpeace, Bitcoin ve Kriptolardan Kod Değiştirmelerini İstiyor

Greenpeace Çevresel Çalışma Grubu ve kampanyadan sorumlu olan Michael Brune‘a göre, kampanya şimdiden birçok kilit kişi ve şirkete ulaştı. Kampanya, önümüzdeki ay boyunca önde gelen yayınlarda reklam satın alacak.

Michael Brune, kampanyada yer alan şirketlerin bazılarının Bitcoin’e dahil olsa da uygunluk sözü verdiğini söyledi. Brune, Goldman Sachs, BlackRock, PayPal, Venmo, Fidelity gibi kurumların adını destekçiler arasında gösterdi.

Ripple kurucu ortağı Larsen, kampanyayı finanse etmek için 5 milyon dolar sağlayacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala