bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

Grayscale’in GBTC Ürünü, Bitcoin (BTC) Değerinin Altında İşlem Görüyor

gbtc

Borsa üzerinde Bitcoin’e (BTC) yatırım yapılmasına olanak Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), son bir aydır Bitcoin değerinin altında işlem görüyor.

Grayscale, şu anda 38.5 milyar doları yöneten tröste yapılan yatırımların %80’lik bölümünün kurumsal yatırımcılar tarafından yapıldığını açıkladı.

Tröstteki indirimli hisseler, yatırımcıların ellerindeki hisseleri satmak için çabuk davrandıklarını ortaya koyuyor. Bundaki asıl amaç muhtemelen Grayscale’in ücreti %2 oranında düşüren politikası.

Karlarını en üst düzeye çıkarmak için yüksek miktarda kredi alan kurumsal yatırımcılardan birisi de 3 Arrows oldu. Şirket 1.2 milyar dolarlık bir yatırım yapmış durumda. 3 Arrows, bu yatırımdan kar elde etmeyi planladıysa da şimdilik işlerin biraz tersine gittiğini söyleyebiliriz. Zira şu sıralar GBTC’nin değeri temsil ettiği Bitcoin’in değerinin altında yer alıyor.

Singapur merkezli yatırım şirketi QCP’nin kurucu ortaklarından Darius Sit, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu durum sistematik bir problem değil. Tamamen Grayscale Bitcoin Trust’ın sorunu”

ABD’de Bitcoin ETF başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. SEC şimdiye kadar hiçbir başvuruya onay vermemiş olsa da, bunun ilerleyen zamanlarda değişebileceği ön görülüyor. Kanada şu sıralar Bitcoin ETF’lerini onaylamış durumda.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala