bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Grayscale Reddedilen ETF Başvuruları için SEC’e Dava Açtı

Grayscale Reddedilen ETF Başvurulari için SECe Dava Açti

Son yıllarda kripto dünyasının en önemli ürünlerinden birisi de şüphesiz ETF‘ler oldu. Öyle ki birçok kripto odaklı ETF milyarlarca dolarlık işlem hacmine ulaşmış durumda. Ancak bu durum sadece onay alabilecek ETF’ler için geçerli. SEC‘in ETF’ler konusundaki sıkı tutumu, birçok şirketin ETF’lerini piyasaya sürmesini engelliyor. Son olarak Grayscale Investments konu hakkında SEC’e karşı dava açtı.

Grayscale Reddedilen ETF Başvuruları için SEC'e Dava Açtı

Grayscale ETF’le Konusundaki Tutumu Sebebiyle SEC’i Dava Etti

ETF’ler özellikle son yıllarda kripto sektöründe oldukça önemli bir yer edindi. Yatırımcıların kripto borsalarında bizzat kripto almadan kripto varlıklara yatırım yapmasını sağlayan bu ürünler, çok kısa bir süre içerisinde binlerce yatırımcıya sahip oldu. Bu noktada artan talep, birçok şirketin kendi ETF başvurularını yapmalarına neden oldu. Ancak SEC son dönemde çoğunlukla bu başvuruları reddetti.

Son olarak Grayscale’in Bitcoin ETF başvurusunu da reddeden SEC, başına bela almışa benziyor. Öyle ki Grayscale, SEC’e ETF konusunda tutumu konusunda dava açtı.

Konu hakkında konuşan Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein Twitter üzerinden SEC’e dava açtıklarını duyurdu ve yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gri Tonlama olarak SEC’in yatırımcıları koruma, adil, düzenli ve verimli piyasaları sürdürme ve sermaye oluşumunu kolaylaştırma yetkisini destekliyor ve buna inanıyoruz. Ancak SEC’in spot Bitcoin ETF’lerinin reddetmeye devam etme kararından derin bir hayal kırıklığına uğradık ve kesinlikle aynı fikirde değiliz. ETF başvuru inceleme süreci sayesinde, Amerikalı yatırımcıların GBTC’nin milyarlarca dolarlık yatırımcı sermayesinin kilidini açarken dünyanın en büyük Bitcoin fonunu ABD düzenleyici çevresine daha fazla getirecek olan spot bir Bitcoin ETF’ye dönüştüğünü görme arzusunu ezici bir şekilde dile getirdiğine inanıyoruz. Yatırımcılarımızı ve Bitcoin yatırım araçlarının adil düzenleyici muamelesini savunmak için firmanın tüm kaynaklarından yararlanmaya devam edeceğiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala