bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Grayscale: Ethereum New York City Gibidir

grayscale ethereum new york city gibidir 1

Dijital varlık yöneticisi Grayscale, Ethereum blok zinciri ile ilgili bir rapor yayımladı. Yayımlanan raporda Ethereum ve New York City arasında benzerlik kurulması dikkat çekti. Rapor, Ethereum’u Solana, Avalanche, Polkadot, Cardano ve Stellar ile karşılaştırıyor.

Grayscale, Ethereum ile ilgili Bir Rapor Yayımladı

Grayscale, yeni bir rapor yayımladı. Ethereum bu raporda Polkadot, Avalanche, Solana, Cardano ve Stellar ile birlikte analiz edildi. Aynı zamanda Grayscale, Ethereum’u New York City’ye de benzetti. Her ikisinin de büyüklüğü nedeniyle benzer sorunlarla karşılaştığı belirtildi.

grayscale ethereum new york city gibidir

Ethereum, New York City gibidir” diyen Grayscale, şu sözleri kullandı:

“Çok geniştir, pahalıdır ve belirli alanlarda sıkışıktır. Bununla birlikte, aynı zamanda, diğer rakip ağlardan 10 kat daha büyük olan toplam değeri 100 milyar doların üzerinde olan 500’den fazla uygulama ile en zengin uygulama ekosistemine sahiptir. Ağı kullanmak pahalı olsa da, kullanıcılar ve geliştiriciler, topluluğunun büyüklüğü ve ağın akıllı sözleşmelerine kilitlenen sermaye miktarı nedeniyle Ethereum’un uygulama yeniliği ve likidite için ağırlık merkezi olmaya devam edeceği konusunda rahatlar”

Ethereum ağındaki yüksek maliyetler malum. Yoğun talep nedeniyle yükselen ücretler ve ağdaki tıkanıklık nedeniyle rakip blok zincirlerine geçen kullanıcıların bu eğilimi ise “daha ucuz bir şehre taşınmak” olarak değerlendirildi.

Raporda Solana ise Los Angeles’a benzetildi. Solana için de şu sözler kullanıldı:

“Solana, daha hızlı ve farklı kullanım durumlarına odaklanan yapısal olarak farklı bir ağ. Solana’nın mimarisi, L2 zincirleri aracılığıyla ölçeklendirmek yerine, daha fazla merkezileştirme pahasına olsa da hıza ve daha düşük ücretlere öncelik veren farklı bir fikir birliği mekanizmasına dayanır. Solana, işlemleri hızlı bir L1 zinciri üzerinden yürütür. 15 Mart 2022 itibariyle saniyede yaklaşık 2300 işlem gerçekleştiren Solana’nın ekosistemi, ticaret için zincir üstü bir sipariş defteri olan Mango Markets gibi uygulamaları destekleyebilir. Buna ek olarak, ağ, Jump Trading ve FTX dahil olmak üzere yüksek işlem hızından yararlanmak isteyen nicel ticaret firmalarından çok sayıda kurumsal gelişme gördü”

Avalanche, ekonomisinin New York City’ye benzemesi ama nispeten daha küçük bir ağa sahip olmasıyla Chicago ile karşılaştırıldı. Avalanche için işlemlerin daha ucuz, daha az sıkışık olduğu belirtildi. Avalanche şu sözlerle anlatıldı:

“Avalanche, Ethereum Sanal Makinesi ile uyumlu olduğundan, Ethereum geliştiricilerinin uygulamalarını Avalanche’a taşıması kolaydır. Avalanche’ın ekosistemi, Ethereum ekosisteminin daha küçük bir alt kümesi gibi görünse de, yerel olarak Avalanche, Crabada gibi oyunlar ve Deloitte gibi firmalarla ortaklıklar üzerinde yerleşik olarak artan sayıda uygulama kombinasyonu, karşılaştırıldığında daha fazla farklılaşma sunmalıdır”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala