bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,443.87 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,556.36 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.02 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 188.85 4.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620821 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645419 1.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215581 11.13%

Grayscale, Bitcoin ETF Hamlesine Öncülük Etmesi İçin Sektörün Kıdemli İsmi David LaValle’i İşe Aldı

grayscale etf hamlesine onculuk etmesi icin sektorun kidemli ismi david lavallei ise aldi

Önde gelen kripto para varlık yöneticisi Grayscale, Bitcoin fonunu borsada işlem gören bir fona dönüştürme çabalarına liderlik etmesi için eski Alerian CEO’su David LaValle’yi işe aldı.

Alerian’a öncülük etmeden önce LaValle, Nasdaq ve State Street’te önemli roller üstlenmişti. Nasdaq’ta ETF piyasalarını yönetmekten sorumluydu.

LaValle, şu anda NYSE American olarak bilinen Amerikan Menkul Kıymetler Borsası’nda başlayan kariyerinin en başından itibaren ETF endüstrisinde yer aldı.

Pek çok spekülasyondan sonra Grayscale, sonunda Nisan ayı başlarında önde gelen fonunu bir ETF’ye dönüştürme planını doğruladı ve potansiyel olarak Fidelity, VanEck ve SkyBridge gibi bir dizi diğer önemli oyuncu üzerinde baskı yarattı. Hepsi, başvurularının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanması için yarışıyor.

Grayscale Bitcoin Trust, 3 Ağustos itibariyle yönetim altında 25 milyar dolara sahip. CEO Michael Sonnenshein kısa süre önce şirketin fonu bir ETF’ye dönüştürmeye tamamen kararlı olduğunu söyledi:

“Bence, bizim dünya görüşümüze göre, oturduğumuz yerde, altta yatan piyasada gerçekten birkaç farklı olgunlaşma noktası arıyoruz ve bu, düzenleyicilerin bu tür ürünleri onaylamak için ihtiyaç duyduğu şeyin son aşamaları ve yatırımcılara aradıkları korumaları sağlıyor.”

LaValle, Grayscale’i borsada işlem gören fonların “dünya çapında” bir ihraççısına dönüştürmeye kararlı olduğunu söylüyor:

“Birinci sınıf bir ETF ihraççısı olmak için bir dizi ürün yaratmaya odaklandık. Eşsiz bir konumdayız. Aslında piyasada bir ürünümüz var, bu yüzden bizi harika bir yere koyuyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala