bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

Grayscale Blockchain Hisse ETF’si için Başvuruda Bulundu

grayscale blockchain hisse etfsi icin basvuruda bulundu

Grayscale, müşterilerine Blockchain ile ilgili şirketlere etkileşime girme imkanı tanıyan Blockchain hisse senedi ETF’si için başvuruda bulundu. Fon yönetim şirketi Grayscale, Bloomberg endeksini takip edecek yeni bir ürün ekleyerek pazarı genişletmeyi planlıyor.

Ek olarak bu yeni fon, Futures of Finance olarak adlandırılacak ve Blockchain ile ilgili hisse senetlerine yatırım yapmak isteyen müşterilere hızlı bir yatırım imkanı tanıyacak.

grayscale-blockchain-hisse-etfsi-icin-basvuruda-bulundu

Grayscale Blockchain ETF’sini Piyasaya Sürmek İstiyor

Bloomberg tarafından tasarlanan endeks, Blockchain veya dijital varlık endüstrisi ile ilgili menkul kıymetlerden oluşuyor. Endeksteki şirketler Blockchain geliştirme, dijital varlıklarla operasyonlar ve madencilikle ilgileniyor.

Diğer taraftan fon, yalnızca endeksi izleyecek olan pasif yönetimi kullanacak. Böyle bir strateji, ek ücretler ve çevrim maliyetleri ödemeden fona erişime de izin veriyor. Diğer taraftan bu, Grayscale‘ın iş genişlemesindeki ilk adımı değil. 

Daha önce, Grayscale mevcut varolan Bitcoin fonunu (GBTC) güncel Bitcoin ETF’sine dönüştürmek için SEC’e başvurmuştu. Uzmanlara göre bu başvurunun duruşması 24 Aralık’ta yapılacak.

Grayscale’ın, ABD’deki ilk Bitcoin ETF’sinin onaylanması nedeniyle potansiyel müşterilerinin büyük bir bölümünü kaybettiğini hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala