bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,985.75 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,538.78 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 614.35 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 188.23 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.635749 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.662919 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214622 1.76%

Grayscale Bitcoin Trust Hisselerinde Mart Ayından Sonra Büyük Artış Görüldü

grayscale bitcoin trust hisselerinde mart ayindan sonra buyuk artis goruldu

Grayscale’in Bitcoin Trust’ı neredeyse iki kat daha fazla hisse çıkardı.

Geleneksel piyasalardaki yatırımcılar için Bitcoin’e (BTC) dolaylı yatırım sağlamayı amaçlayan bir yatırım aracı olan Grayscale Bitcoin Trust, 2020’nin 2. ve 1. çeyreği arasındaki hisse senedi ihracında önemli bir artış bildirdi.

2020 yılının tamamı için ihraç edilen toplam 133 milyon hisseye kıyasla, ikinci çeyrekte 2020’de 87 milyondan fazla hisse ihraç edildi.

Vakıf, 2020’nin ikinci çeyreğinde ilkine kıyasla neredeyse %90 daha fazla hisse çıkardı. Bu aynı zamanda, yalnızca 23 milyon hissenin ihraç edildiği 2019’un ilk yarısına kıyasla altı kattan fazla bir artışı temsil ediyor.

Net varlıklar 2020’nin ikinci çeyreğinde 1,6 milyar dolar artarak 3,5 milyar dolara ulaştı. Bu büyümenin yaklaşık yarısı, 30 Haziran itibariyle 386.720 BTC’ye ulaşan tröstün sahip olduğu Bitcoin’in değerlenmesinden geldi. Mevcut piyasa fiyatlarında, 4.4 milyar dolar değerinde olacak.

Grayscale, GBTC hisselerini geri almanın imkansızlığı nedeniyle sıklıkla eleştirilir. Bazı kurumlar ve akredite yatırımcılar, güvenin ne kadar Bitcoin tuttuğuna göre belirlenen gerçek değerinde hisse satın alabilirler. Ancak, burdaki hisseler kilitlendiğinden, bunu yapmak en az altı aylık bir bekleme süresi gerektirir.

GBTC net varlık değerinin üzerinde sürekli olarak önemli bir primle işlem gördü, bu da yatırımcıların Bitcoin’e dolaylı olarak maruz kalmak için fazla ödeme yaptığı anlamına geliyor.

Potansiyel arbitraj oyunlarını sınırlayan kilitlenme süresine ek olarak bazıları, iskontolu alım satım yapmaları halinde hisse fiyatlarını dengeleyecek bir mekanizma olmadığını belirtti.

YCharts’a göre, prim genellikle %20 civarında kalıyor. Bununla birlikte, 2020’nin Nisan ve Temmuz aylarında önemli düşüşler gördü ve potansiyel olarak arbitraj tüccarlarının varlığına işaret etti. Bununla birlikte, primin ortalama değerlere döndüğü göz önüne alındığında, güvenin büyümesinin tamamını arbitrajın oluşturması olası değildir.

Bu sorunlardan bazıları, bir Bitcoin ETF için topluluk heyecanını açıklayabilir . Borsada işlem gören fonlar, tanınmış borsalarda potansiyel olarak alım satım yapmanın yanı sıra, varlıklarının değerine kıyasla hisse fiyatlarının günlük arbitrajını görerek fiyatlarının temel varlıklarını izlemesini sağlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala