bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

GOP Temsilcisi, ABD’li Politikacıların Bitcoin (BTC) Hakkında Daha Fazla Bilgi Alması Gerektiğine İnanıyor

kevin

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy, ABD’li politikacıları, Bitcoin (BTC) hakkında daha fazla bilgi almaya davet etti.

“Bu geleceğe doğru ilerliyor. Görmezden gelinemez. Düzenleyiciler ve politikacılar, bunun gelecek için ne anlama geldiğini anlamaya başladılar. Bu son derece önemli çünkü Çin ilerlemeye devam ediyor.

McCarthy’nin bu yorumu Joe Kernen’in sorusunun ardından geldi. Kernen, ekonomist Saifedean Ammous tarafından yazılan Bitcoin Standardı isimli kitabın, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell tarafından okunmalı mı sorusunu yöneltmişi.

ABD’deki en güçlü ekonomik otoriteler, son zamanlarda Bitcoin hakkında olumsuz görüş bildirdiler. Powell, kripto paralar birimlerinin Mart ayındaki sanal bir zirvede spekülasyon amaçlı olduğunu belirtirken, Yellen ise bir ay önce Bitcoin’i “son derece verimsiz” bulduğunu söyledi.

ABD, Çin’in Gerisinde Kalabilir

McCarthy, ABD’nin harekete geçmemesi durumunda, Çin’in gerisinde kalabileceğini de ifade etti.

Geçtiğimiz hafta PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel, Çin’in Bitcoin’i ABD Dolarına karşı bir “finansal silah” olarak kullanmasıyla ilgili tartışmalı bir yorum yaptı:

“Bitcoin’in ABD’ye karşı kullanılan bir Çin finansal silahı olabilir. Bu konuda düşünmemiz gerekiyor. İtibari parayı ve özellikle ABD dolarını tehdit ediyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala