bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Google’ın Kripto Hizmeti Vermeyi Planladığı İddia Edildi

googlein kripto hizmeti vermeyi planladigi iddia edildi

Kripto para sektörüne giren şirketlerin sayısı gün geçtikçe hızla artıyor. Özellikle dev şirketlerin attığı adımlar, diğer şirketler için de bir taban oluşturuyor. Son olarak Walter Bloomberg tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre Google‘ın yakın zamanda kripto para saklama hizmeti verme planları var.

googlein-kripto-hizmeti-vermeyi-planladigi-iddia-edildi

Google Kripto Hizmeti için Hazırlanıyor Olabilir

Alphabet‘in alt şirketi olan Google, ödemeler bölümünü yönetmesi için Eski PayPal Holdings Yöneticisi Arnold Goldberg‘i işe aldı ve bankacılığa geçişi rafa kaldırdıktan sonra iş için yeni bir rota belirledi. Google’ın Ticaret Başkanı Bill Ready, hareketin kripto para birimleri de dahil olmak üzere daha geniş bir finansal hizmet yelpazesiyle ekip kurma stratejisinin bir parçası olduğunu açıkladı

Ready yaptığı bir röportajda, “Biz banka değiliz ve banka olmak gibi bir niyetimiz yok. Bazı geçmiş çabalar, zaman zaman, farkında olmadan bu alanlara girerdi” dedi.

Diğer taraftan Google, Bloomberg‘e göre kripto para birimlerinin dijital kartlarda saklanma hizmeti vermeyi planlıyor. Öyle ki teknoloji devi, ödeme bölümünü denetlemek için PayPal’ın Eski Yöneticisi Arnold Goldberg’i işe aldı.

Ekim ayında Google’ın kripto para ticaret platformu Bakkt ile güçlerini birleştirdiğini ve şirketin ana bulut sağlayıcısı olduğunu hatırlatalım.

Diğer taraftan Alphabet’in risk sermayesi kolu, kripto holdingi Digital Currency Group’un Kasım ayında 10 milyar dolara değerlenmesini sağlayan yatırımcılar arasında yer alıyordu.

Son olarak Bloomberg’in, Google‘ın daha fazla kripto para birimi ortaklığı imzalamak istediğini söylediğini de belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala