bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Google “Non Fungible Planet” İçin Ticari Marka Başvurusu Yaptı

google non fungible planet icin ticari marka basvurusu yapti

Google ‘Non-Fungible Planet’ için ticari marka başvurusunda bulundu. Google Files‘ın projesinin NFT (Non Fungible Token) ile doğrudan bir ilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Platform projesi, 21 Mart başvurusundaki dosyalamaya göre “çevre koruma, enerji verimliliği, iklim değişikliği, karbon ayak izlerinin azaltılması, çevresel sorunlar ve sürdürülebilirlik çabaları alanlarında bilgi sağlamayı” amaçlıyor.

Proje, teknik tarafta “eğlence hizmetleri, yani internet ve diğer iletişim ağları üzerinden küratörlüğünde video oynatma listelerinin indirilemeyen oynatımının sağlanması”na dokunmayı planlıyor.

Google Non Fungible Planet İçin Odak Ne Olacak?

Projenin, NFT‘lerin çevresel etkisine atıfta bulunması muhtemel görülüyor. Bu, teknolojinin ana akım eleştirmenleri arasında oldukça tartışmalı bir konu olan iş kanıtı Ethereum blockchain’inde bulunuyor.

Ocak ayında, Google’a ait video platformu YouTube‘un CEO’su Susan Wojcicki, içerik oluşturmadan para kazanmanın yeni bir yolu olarak NFT’leri izlediğini söylemişti. YouTube , aynı hafta içinde bir çift yöneticisini Web 3 şirketlerine kaptırmıştı.

Son dönemde teknoloji devlerinin ticari marka başvuruları artıyor. NFT ve metaverse odaklı ticari marka başvurularında bulunan Meta’nın şirket avukatı Michael Kondoudis, başvuruyu duyuran isim olmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala