Google “Non Fungible Planet” İçin Ticari Marka Başvurusu Yaptı

google non fungible planet icin ticari marka basvurusu yapti

Google ‘Non-Fungible Planet’ için ticari marka başvurusunda bulundu. Google Files‘ın projesinin NFT (Non Fungible Token) ile doğrudan bir ilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Platform projesi, 21 Mart başvurusundaki dosyalamaya göre “çevre koruma, enerji verimliliği, iklim değişikliği, karbon ayak izlerinin azaltılması, çevresel sorunlar ve sürdürülebilirlik çabaları alanlarında bilgi sağlamayı” amaçlıyor.

Proje, teknik tarafta “eğlence hizmetleri, yani internet ve diğer iletişim ağları üzerinden küratörlüğünde video oynatma listelerinin indirilemeyen oynatımının sağlanması”na dokunmayı planlıyor.

Google Non Fungible Planet İçin Odak Ne Olacak?

Projenin, NFT‘lerin çevresel etkisine atıfta bulunması muhtemel görülüyor. Bu, teknolojinin ana akım eleştirmenleri arasında oldukça tartışmalı bir konu olan iş kanıtı Ethereum blockchain’inde bulunuyor.

Ocak ayında, Google’a ait video platformu YouTube‘un CEO’su Susan Wojcicki, içerik oluşturmadan para kazanmanın yeni bir yolu olarak NFT’leri izlediğini söylemişti. YouTube , aynı hafta içinde bir çift yöneticisini Web 3 şirketlerine kaptırmıştı.

Son dönemde teknoloji devlerinin ticari marka başvuruları artıyor. NFT ve metaverse odaklı ticari marka başvurularında bulunan Meta’nın şirket avukatı Michael Kondoudis, başvuruyu duyuran isim olmuştu.

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı. Ulusal çapta yayın yapan organlarda ilk yazılarını 2014’te yayımladı. 2015’te açık öğretim ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladı. Felsefede en çok yoğunlaştığı filozoflar Descartes, Spinoza ve Kant oldu. Prof. Dr. Aliye Kovanlıkaya ile bu filozofların ‘hayal gücü/imagination’ yetisini ele alışlarını ortaya koyan bir Bitirme Ödevi çalışması yaptı. Galatasaray ve Mimar Sinan Üniversitelerinden çeşitli öğrenciler ve Dr. Alber Nahum ile “Spinoza Okuma Atölyesi”nde bulundu. Akademik eğitiminde derinleşmeyle beraber hobilerine zaman ayırmayı ve sosyal hayatı da ihmal etmedi. 2016’nın Kasım ayında öğrenciliği devam ederken medyada profesyonel olarak yer almaya başladı. Dergi editörü olarak çalıştı. İlgi alanları arasına tarihi de ekleyen Hasan Selçuk’un çalışmaları düzenli yayımlanır hale geldi. 2018’de üniversiteyi çift diploma ile bitirdi, Galatasaray Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümlerinden mezun oldu. Aynı yıl tüm zamanların en çok okunan ve takip edilen yazarlarından Yuval Noah Harari ile röportaj yapan Türkiye’deki birkaç gazeteciden biri oldu. Medya ve iletişim üzerine bir kariyer hedefi tasarlayan Hasan Selçuk, sunuculuk ve yeni medya hakkında çeşitli eğitimler aldı. Blokzincir ve kripto varlık dünyasıyla 2019’da tanıştı. Bu zamanlamanın oldukça geç olduğunu fark ederek hızla konu hakkındaki kapsamlı kitapları ve makaleleri zihnine işledi. İnternet yayıncılığının olmazsa olmazları olan SEO, Doğru ve Güvenilir Bilgiye Erişim, E-Ticaret, Şikayet Süreçleri ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konulardaki eksik bilgilerini tamamladı. 2021’de internet ortamında Dış Haberler Editörlüğü yaptı. Haber, röportaj ve özel dosya gibi işlerini çalıştığı kurumda yayımladı. Felsefi derinlik bulduğu hemen her şeyle ilgilenebilen, derinlemesine araştırma yapmayı ve analiz etmeyi seven Hasan Selçuk, 2022 Şubat’ta Kriptomeda’ya katıldı ve Nisan sonuna kadar Kriptomeda çatısı altındaki yayın kuruluşlarına içerik hazırladı. Hasan Selçuk’un geçmişteki çalışmalarının çoğunluğuna ve Kriptomeda’daki tüm çalışmalarına internetten erişilebiliyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
546.785,31 TL 2,63%
ethereumETH/TRY
37.687,47 TL 1,92%
tetherUSDT/TRY
20,15 TL 0,00%
bnbBNB/TRY
6.190,95 TL 1,86%
usd-coinUSDC/TRY
20,15 TL 0,07%
xrpXRP/TRY
10,19 TL 1,09%
cardanoADA/TRY
7,54 TL 1,78%
staked-etherSTETH/TRY
37.686,46 TL 1,85%
dogecoinDOGE/TRY
1,44 TL 1,57%
matic-networkMATIC/TRY
17,93 TL 2,45%
Bağlantıyı kopyala