bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Goldman Sachs’a Göre Kriptodaki Düşüşün ABD’ye Etkisi Düşük

Goldman Sachsa Göre Kriptodaki Düşüşün ABDye Etkisi Düşük

Kripto para piyasaları son zamanlarda oldukça kritik bir dönemden geçti. Özellikle Bitcoin‘in (BTC) Haziran 2021’den bu yana ilk deva 28.000 dolar bandının altını görmesi ve Terra ekosisteminde yaşanan çöküş, kripto para piyasalarına oldukça kötü yansıdı. Öyle ki kripto para piyasası 1.22 trilyon dolara kadar çekildi. Ancak Goldman Sachs‘a göre bu düşüşün etkisi ABD için çok fazla olmadı.

Goldman Sachs'a Göre Kriptodaki Düşüşün ABD'ye Etkisi Düşük

Goldman Sachs’a Göre Kriptoda Yaşanan Düşüşün ABD’deki Etkisi Çok Az

Kripto para sektörü her ne kadar 1.3 trilyon dolarlık (bu noktada kripto para piyasasının 3 trilyon dolara kadar çıktığını belirtelim) bir piyasa değerine sahip olsa da bu diğer piyasalar bakıldığında oldukça normal bir seviye olarak karşılanıyor. Yakın zamanda yaşanan kripto para düşüşü ve kripto para piyasalarının değerinin yarısından fazlasını kaybetmesi, birçok kurum ve kuruluşu da harekete geçirdi. Bu konuya değinen uluslararası banka Goldman Sachs ise asıl önemli hususun diğer ülkelerdeki yatırımcılar tarafından tutulan kripto servetinin payı olduğunu söyledi. 

Goldman, ABD hanelerinin küresel kripto pazarının 1.3 trilyon dolarlık piyasa değerinin yaklaşık üçte birine sahip olduğunu tahmin ediyor. Bu, piyasa değerindeki son düşüşün, 2021 dördüncü çeyreğinde 150 trilyon dolar olan ABD hanehalkı net değerine kıyasla çok küçük olduğu anlamına geliyor.

Diğer taraftan yayımlanan raporda son kripto fiyat düşüşünün ABD’nin kripto varlıklarını yaklaşık 300 milyar dolar azalttığını ve bu varlıkların artık hanehalkı net değerinin yalnızca yüzde 0.3’ünü oluşturduğunu vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala