bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Goldman Sachs, Ripple’a ve Circle’a: “Ödeme Fırsatı”

goldman sachs ripplea ve circlea odeme firsati1

Tüketici ana akımında kriptonun varlığı daha belirgin hale geldikçe, finans endüstrisinin kriptoya ilgisi artıyor. Goldman Sachs, kripto alanında atılımlarını hızla yapan geleneksel kuruluşların başında geliyor. Goldman Sachs‘ın Yatırım Bankacılığı Bölümü, Ripple‘ı “ödemelerde bir fırsat” olarak tanımladı.

Wall Street‘in dev bankası, “Dijital Varlıklara ve Blockchain’e Genel Bakış” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda bir eşler arası ödeme teknolojisi olan Circle ve Coinbase de yer aldı.

Rapor, Ripple tarafından oluşturulan çözümleri kullanan bankalar ve para havale hizmetleri gibi kurumsal ödeme sağlayıcılarından oluşan bir ağ olan RippleNet’e vurgu yaptı.

Goldman Sachs Ripple’a Göz Kırptı Ancak Kriptoda Yeni Değil

Yakın bir tarihte eski yöneticisi Roger Bartlett‘ı Coinbase’e kaptırmıştı. Bartlett, “ekonominin dijital evrimine” dikkat çekerek transferini sosyal medyadan duyurmuştu. Ancak Goldman Sachs’ın, kripto ekonomi konusunda pasif kaldığı söylenemez.

Goldman Sachs kripto konusunda atik olmaya devam ediyor. Şirketin web sitesinde kripto için alan açıldığı haberi henüz geçen hafta gelmişti. Banka ayrıca Galaxy Digital ile ilk OTC ticaretini gerçekleştirdi.

Ayrıca Ripple için benzer bir haber Arap para fonu grubundan söz konusu olmuştu. Arap Bölgesel Fintech Çalışma Grubu, Arap merkez bankalarına RippleNet‘i SWIFT‘e alternatif olarak görmelerini tavsiye etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala