bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Goldman Sachs, Asya’daki İlk Bitcoin Vadeli İşlemlerini Başlattı

goldman sachs asyadaki ilk bitcoin vadeli islemlerini baslatti

Son zamanlarda kripto para piyasasında yaşanan çöküşe rağmen finans kurumları kripto varlık sınıfının sunabileceği fırsatları giderek daha fazla fark ediyor. Bu kez çok uluslu ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs, Bitcoin vadeli işlemlerini başlattığını açıkladı.

Goldman Sachs’den Bitcoin Hamlesi

Çok uluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Asya’da Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerinin ilk blok ticaretini gerçekleştiren bankacılık devi oldu.

goldman sachs asyadaki ilk bitcoin vadeli islemlerini baslatti

Aracı kurum sağlayıcısı BGC Partners‘ın yan kuruluşu olan GFI Securities LLC aracılığıyla gerçekleşti.

Bankanın yayınladığı basın açıklamasına göre, Asya piyasalarında CME Group Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin ilk aracılı blok ticareti Cumberland DRW LLC ile Goldman Sachs arasında düzenlendi.

Kripto para birimlerine uzun zamandır ilgi gösteren Goldman Sachs, Aralık 2021’de vadeli işlemler ve diğer kripto teklifleri gibi ürünlere odaklanarak, kurumlara kredi sağlamak için Bitcoin’i teminat olarak kullanmak için çalışmalara başlamıştı.

Ayrıca hatırlatacak olursak geçtiğimiz nisan ayında Goldman Sachs patronu David Solomon, düzenleyici engeller ve FTX’in halka açılma konularını görüşmek için FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ile bir araya gelmişti. Görüşme, Karayipler’de gerçekleşmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala