bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,831.37 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.81 2.67%
bnb
BNB (BNB) $ 573.47 2.63%
solana
Solana (SOL) $ 151.26 5.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528406 4.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504682 7.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162708 6.90%

Globant’tan Metaverse Yorumu

globanttan metaverse yorumu1

Lüksemburg merkezli teknoloji şirketi Globant, metaverse’ün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rapora göre metaverse, 2023 yılında ya ‘parlayacak’ ya da ‘sönüp gidecek’. Şirket, pazarın önemli ve pratik uygulamaların yükselmesini beklediğini bildirdi.

Globant: Metaverse Kitlesel Olarak Benimseniyor

Meta gibi dev şirketler, metaverse endüstrisine yönelik milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Şirket, VR donanımları geliştirmesine rağmen metaverse net bir giriş yapamadı. Diğer yandan Google ve Tencent gibi diğer teknoloji devleri, artan maliyetler ve pazardaki rekabet nedeniyle metaverse ile arasına mesafe koydu.

Meta evreninin kitlesel olarak benimsendiğine yönelik işaretler olduğu belirtilen Globant raporunda, “Meta gibi büyük oyuncuların teknolojinin daha fazla işletmeye ulaşmasına ve maliyetlerin düşürülmesine kapı açacak” ifadesi kullanıldı. Globant, metaverse’ün bu yıl ya parlayacağını ya da tamamen sönüp gideceğini tahmin etti.

globanttan metaverse yorumu12

Globant’ın teknoloji lideri Agus Huerta, her şirketin metaverse’teki yerini bulması gerektiğine ifade etti. Huerta, “Şirketler, çalışan eğitimi ve simülasyon deneyimleri iyileştirebileceği diğer faaliyetler için metaverse kullanımını artıracak” ifadesini kullandı.

Son olarak Tencent Holdings, artan maliyetler ve metaverse birimindeki işten çıkarmalar nedeniyle sanal gerçeklik donanımı planında değişikliğe gitmişti. Dev oyun şirketinin haziran ayında kurulan ‘genişletilmiş gerçeklik’ (XR) biriminde 300 kişi çalışıyordu. Şirketin hem sanal gerçeklik yazılımı hem de donanımı oluşturmak planları bulunuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala