bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Global Düzenleyici Örgüt Kripto Raporu Yayımladı

global duzenleyici orgut kripto raporu yayimladi2

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO), kripto ticareti ile ilgili bir rapor yayımladı. IOSCO, kripto ve diğer yatırım dolandırıcılıklarıyla mücadelenin uluslararası koordinasyon gerektirebileceğini söylüyor.

Aralarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi (FCA) gibi üyelerin bulunduğu IOSCO, iki ay süren bir istişare sonucu raporunu tamamladı.

Dünyanın menkul kıymetler piyasalarının yüzde 95’inden fazlasını düzenleyen kuruluş, “düzenleyicilerin daha genç ve profesyonel olmayan yatırımcılardan oluşan yeni bir grupla başa çıkmak için daha sert araçlara ihtiyaç duyduğunu” bildirdi.

Global Düzenleyici Örgüt Kripto Raporunda “Risk” Vurgusu

IOSCO raporu, kripto ticaretinin “riskli ve genellikle düzenlenmemiş faaliyetler” arasında ilk sırada olduğunu belirtiyor. Raporda, düzenleyicilerin uzun süredir suistimal edici olarak değerlendirdiği bazı finansal uygulamalar da listelendi.

Raporda “Kripto varlık alım satım platformlarında alım satım genellikle diğer şeylerin yanı sıra dolandırıcılık, manipülasyon, içeriden öğrenenlerin ticareti ve ön ödemeye karşı yatırımcı ve piyasa korumaları tarafından eşlik edilmeden gerçekleşir” dendi.

Ayrıca tekliflerin sınırları aşan doğasının, koordineli bir düzenleyici yanıt gerektirdiğinin altını çizildiği raporda, “Sosyal medyanın perakende yatırımcı davranışı ve karar verme üzerindeki etkisi IOSCO üyeleri tarafından olumsuz algılandı” denildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala