bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,397.79 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,263.54 2.54%
bnb
BNB (BNB) $ 615.17 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 157.69 1.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545625 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496277 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161435 1.53%

Glassnode: Bitcoin Madencileri, Yeniden BTC’lerini Biriktirmeye Başladı

glassnode bitcoin madencileri yeniden btclerini biriktirmeye basladi 4

Veri analiz firması Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin madencileri yeniden BTC’lerini biriktirmeye başladı. 

Önde gelen analiz şirketi Glassnode, Bitcoin madencilerinin Aralık ayından bu yana ilk kez BTC’lerini biriktirerek piyasadaki yükseliş baskısına katkı sağladığını ortaya koydu. Veriler, madencilerin adreslerinden bulunan ve 30 günlük değişikliği ölçen madenci posıizyon değişikliği (miner position change) metriğinin pozitife döndüğünü gösteriyor. 

glassnode bitcoin madencileri birikim trendini surduruyor 1

Glassnode, madencilerin bakiyenin geçtiğimiz iki hafta içinde 4.435 BTC artarak 1.806 milyona çıktığına işaret etti. Babel Finance’in CEO’su Flex Yang konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Madenciler şimdi, gelecekteki operasyonlarını yürütmek için yeterli nakit rezervlerine sahip olduklarından, Bitcoin fiyatı 20.000 ila 40.000 dolar arasındayken ellerinde bulundurdukları likit varlıkları tasfiye ettiklerinden veya çoğu bir fiyat rallisi beklentisiyle tuttuklarından, net bir likit varlık birikimine sahipler.”

Olumlu Bir Gösterge

Neredeyse 4 aydır, madenciler pozisyonlarını düşürerek kar kar alımı gerçekleştiriyordu. Bu ise, 31 Mart’tan bu yana yerini birikim moduna bıraktı. Analistler, bu tavrın piyasadaki yükseliş baskısını artırabileceğini ifade ediyor. 

Madencilerin birikim yapması, olumlu bir gösterge olarak kabul ediliyor. Glassnode konu ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Harcama kalıpları, Bitcoin piyasasındaki en büyük boğaların bazılarının duyguları hakkında fikir veriyor”

Madencilere ek olarak, balinalar ve fiyatları etkileme potansiyeli taşıyan diğer aktörlerin de BTC satmayı bıraktığı aktarılıyor. En az 1000 BTC’ye sahip olan balina cüzdanlarının sayısı, 31 Mart’tan bu yana 2.000’in üzerinde sabit kaldı. 

glassnode bitcoin madencileri birikim trendini surduruyor 2

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala