bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

Genshiro (GNS) Nedir? GNS Coin Yorum ve Geleceği

indir

Genshiro (GNS), Equilibrium’un Kusama’daki mevcut DeFi ilkellerinin yaptığı her şeyi yapabilen, ancak daha az risk ve çapraz zincirle DeFi platformudur.


Genshiro (GNS) Nedir?

Genshiro, Kusama blok zinciri üzerine inşa edilmiş çok yönlü bir merkezi olmayan finans (DeFi) platformudur .

Genshiro, borç verme, sentetik varlıklar, marj ticareti ve merkezi olmayan borsalar (DEX) gibi DeFi dünyasının çeşitli işlevlerini ve ürünlerini tek bir platformda birleştirir. Genshiro ayrıca, blok zincir ağları arasında köprü kuran ve çok para birimli DeFi araçları için fırsatlar yaratan zincirler arası birlikte çalışabilirliği sağlar.

Genshiro ekibi ayrıca Polkadot ağında Equilibrium adlı benzer bir platform yayınlıyor. Genshiro, Equilibrium’un “kanarya ağı” olmayı hedefliyor, yani yeni kodun Equilibrium’da yayınlanmadan önce Genshiro’da gönderileceği ve test edileceği anlamına geliyor.   
 
GENS, Genshiro ekosistemi tarafından kullanılan kripto para birimidir ve kullanıcıların platformu yönetmelerine, işlemler için ödeme yapmalarına, borç alırken faiz ödemelerine ve kripto para ödünç verme veya likidite sağlama karşılığında ödül olarak almalarına olanak tanır.

Genshiro’yu Kim Yarattı?

Genshiro’nun kurucusu ve CEO’su, kariyeri mühendislik ve uygulamalı matematik alanlarında yer alan Alex Melikhov’dur. Şu anki görevinden önce 2016 yılında Changelly kripto para borsasını kurdu.
 
Başlangıçta Melikhov ve ekibi Equilibrium’u Ethereum blok zincirinde çalışmak için geliştirdi. Ancak, EOSIO’ya geçtiler ve ilk EOS tabanlı merkezi olmayan stablecoin olan EOSDT’yi piyasaya sürdüler. Polkadot’a geçiş, hem mevcut Equilibrium hem de Genshiro modellerine yol açan platform yeteneklerinin işlevselliğini ve ölçeklenebilirliğini genişletmeyi amaçlıyordu. Projeyi finanse etmek için Genshiro, Rarible’da kedi temalı bir NFT koleksiyonu başlattı ve 310 ETH topladı. Ayrıca KSM sahipleri için bir parachain müzayedesi başlattı. Son olarak, Genshiro ekibi, KR1 ve Block Dream Fund gibi tanınmış risk sermayesi isimlerinden fon aldı.

Genshiro Nasıl Çalışır?

Genshiro, tokenler, stabilcoinler ve finansal türevler gibi sentetik varlıklar dahil olmak üzere çeşitli kripto varlıkları kullanarak işlemlere olanak tanır. Genshiro ekosisteminde dört birincil kullanıcı rolü vardır:

Borç verenler, kripto varlıklarını borç verme havuzlarına yatırır ve kriptoda ödüller alırlar.

Borçlular, kredileri için önceden tanımlanmış faiz oranlarıyla borç verme havuzlarından varlık ödünç alırlar.

İcra memurları, borçluların kredilerini temerrüde düşürmeleri durumunda tasfiye riskini üstlenerek kredileri güvence altına alırlar. Bunun karşılığında, Kefaletçiler ek primler kazanırlar.

Traderlar, kripto varlıklarını Genshiro’nun DEX’i aracılığıyla takas ediyor. Marj üzerinden işlem yapan traderlar da borç alan olurlar.
 
Genshiro, Bailsmen kullanarak platformunda likidite sağlamak için benzersiz bir yaklaşım benimsiyor. Kefalet memurları, tasfiye riskini azaltmaya yardımcı olur ve borç verenlerin borç verme havuzlarına yatırdığı fonları korumaya yardımcı olur.
 
Son olarak, Genshiro’nun zincirler arası birlikte çalışabilirliği, kullanıcıların çeşitli blok zincirleri arasında çok az veya hiç sürtünme olmadan fon transfer etmelerini sağlar.

GNS Coin Yorum ve Geleceği

Genshiro ekosistemine katılmak isteyenler öncelikle belirli bir miktarda GENS tokeni edinmelidir.
 
GENS, sahiplerinin ağa rehberlik eden kararlarda oy kullanmalarına izin veren bir yönetişim tokenidir. Ayrıca alım satım yaparken işlem ücretlerini ödemek, ödünç alınan fonlar için faiz ücretlerini ödemek ve kurtarma ve teminat için likidite olarak kullanılır. Son olarak, ödüller, GENS tokenlerini stake edenlere veya kredi havuzlarına likidite sağlayanlara GENS tokenleri şeklinde dağıtılır.
 
Diğer pek çok kripto para birimi gibi, GENS arzı sınırlandırılmıştır, yani Genshiro’nun yazılım kurallarına göre sadece 1,2 milyar GENS tokeni olacaktır.

GNS Coin Grafiği


GNS Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GNS Coin 115,62 TL TL’den işlem görüyor. GNS Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 4.42% değişim gösterdi. GNS Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 6,356,322 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 120,909,031 dolar seviyesinde.

GNS Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GNS Coin $ 3.55 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle GNS Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,2837 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GNS yılın en düşük seviyesini ise 0.02114 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala