bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,990.41 5.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.12 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.88 3.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.12 10.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499133 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464468 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152546 5.58%

Genesis’in İflası Kripto Kredilerinde Değişime Yol Açabilir

genesisin iflasi kripto kredilerinde degisime yol acabilir

Genesis’in iflas koruma başvurusu kripto kredileri ile ilgili tartışmaları gündeme getirdi. Celsius, Voyager ve BlockFi’ın ardından Genesis‘in de sonu iflas başvurusu oldu. Şirket 19 Ocak’ta başvurusunu yaparken, kripto kredilerinin geleceğine ilişkin yeni fikirler ortaya atıldı. Uzmanlar, yeni dönemde geleneksel finans şirketlerinin kredi boşluğunu fırsata çevirebileceğini ifade etti.

Duke Üniversitesi’nden Profesör Campbell Harvey, kripto kredileri ile ilgili bir soruyu, iş modelinin sağlam kaldığını ve geleceğin finansında yer bulacağına inandığını belirtti. Harvey, kripto kredilerinin profesyonel risk yönetimi ile güvenli bir yola ulaşılabileceğini söyledi. Campbell Harvey’e göre şirketler kriptonun geçmişini biliyorlardı ve en kötü piyasa senaryolarını planlamada başarısız oldular. Harvey, iflasları “Risk yönetiminin başarısızlığı” olarak niteledi.

genesisin iflasi kripto kredilerinde degisime yol acabilir2

Kripto Kredilerinde Geleneksel Finans Dönemi mi Başlıyor?

Kripto borç verenlerin değişeceğine dikkat çeken Harvey’e göre şu anki kripto kredi şirketlerinin yerini bankalarında dahil olduğu geleneksel finans şirketleri alacak. Akademisyen, böylece yeni bir borç veren dalgası yaşanacağını ifade etti. Harvey, kripto kredi şirketlerinin tıkanması ile bankaların fırsatları değerlendirmek için harekete geçeceği tahmininde bulundu.

Risk sermayesi şirketi Collider Ventures yöneticisi Eylon Aviv, kripto kredilerini ekosistemin büyümesi için çok temel olduğunu ifade etti. Ayiv, kripto sektörünün geçiş döneminde olduğunu kaydetti. Aviv de “Son derece kazançlı kredi piyasası rekabet yolunda ilerliyor. Ana oyuncular, bankalar ve finans şirketleri gibi merkezi kuruluşlar olacak” dedi. SALT Lending’in CEO’su Shawn Owen ise “Kripto kredi piyasasında geleneksel finans şirketlerinin ortaya çıkışı, geldiğini gördüğümüz bir gelişme” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala