bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

Genesis: Hedge Fonları Short Tether Satışları Yapıyor

genesis hedge fonlari short tether satislari yapiyor1

Genesis‘in ticaret ve borç verme eş başkanı Matt Ballensweig, bazı hedge fonlarının Genesis ile, short Tether satışları düzenlediğini söyledi. Stablecoin Tether (USDT), dolaşımda yaklaşık 82 milyar dolarlık coin bulunduruyor. Nakit rezervleri veya diğer finansal araçlarla desteklenen dolar ile bağlantılı dijital bir varlık olan Tether, fiyatının sabit kalmasına rağmen short satış işlemleri görüyor.

Wall Street Journal’da (WSJ) yer alan habere göre, profesyonel yatırımcılar için kripto aracı kurumlarından biri olan Genesis’in yöneticisi Ballensweig, yaklaşık bir düzine fonun Genesis ile aynı şeyi yapmayı konuştuğunu, ancak birçoğunun ilerlemediğini de söyledi.

Short Tether Satışları Amacına Ulaşamadı

Düzenleyici kurumlar ve ABD yönetimi ile şeffaflık sorunları yaşayan Tether geçen yıl dolar karşısında 0,999 sentten daha düşük bir fiyatla işlem görmedi. Bu fiyat istikrarı, short satış yapanların bahislerinin henüz sonuç vermediği anlamına geliyor.

Short satışlarla ilgili WSJ‘ye bilgi veren bir Tether yetkilisi, “Tether defalarca stres testinden geçti ve başarı ile geçti. Bu tür olaylar sırasında sabit kaldı” dedi.

Yetkili, Tether’in, rezerv fon varlıklarında çeşitlendirilmiş, likit varlıklardan oluşan bir portföyü yönettiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala