bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Genesis Alacaklıları İçin Yedi Kişilik Komite

genesis alacaklilari icin yedi kisilik komite

Kripto kredi şirketi Genesis‘in iflas davasında alacaklıları temsil etmek üzere yedi üyeli bir komite oluşturuldu. 20 Ocak’ta iflas koruma başvurusu yapan Genesis‘in 50 teminatsız alacaklıya 3.6 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıkmıştı. Yedi kişilik komite alacakların mahkemedeki sesi olacak. ABD’deki iflas davaları için komite oluşturulmasının önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Genesis Alacaklılarını Kimler Temsil Edecek?

Genesis‘in alacaklılarını temsil etmek üzere 7 kişilik bir komite oluşturuldu. Mütevelli Heyeti temsilcisi William Harrington tarafından atanan komite, mahkemede teminatsız alacaklıları temsil edecek. Yedi kişilik komitede SOF International, yatırım şirketi Digital Finance Group, Bybit’in yatırım kolu Mirana ve kripto borsası Bitvavo bulunuyor. Bireysel alacaklılardan Teddy Andre Amadeo Gorisse, Amelia Alvarez, Richard R. Weston da komitede yer alıyor.

genesis alacaklilari icin yedi kisilik komite2

Adalet Bakanlığı bünyesindeki ABD Mütevelli Heyeti, iflas işlemlerinde hükümeti temsil ediyor ve komitelerin resmileştirilmesini sağlıyor. Bir komitenin oluşturulması iflas davaları için önemli bir adım görülüyor.

Genesis‘in yüksek profilli en büyük 50 alacaklısı arasında Gemini, Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance ve VanEck’in bulunduğu belirtilmişti. Genesis’in Gemini’ye 766 milyon dolar, Cumberland’a 18.7 milyon dolar, Mirana’ya 151.5 milyon dolar, MoonAlpha Finance’e 150 milyon dolar ve VanEck’in New Finance Income fonuna 53 milyon dolar borcu olduğu ifade edilmişti. Ayrıca yatırım şirketi Digital Finance Group’un 37 milyon dolar, Hollandalı kripto borsası Bitvavo’nun ise yaklaşık 300 milyon dolar alacağı bulunuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala