bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

General Bytes, Bulut Hizmetini Sonlandırdı

general bytes bulut hizmetini sonlandirdi

Bitcoin ATM üreticisi General Bytes geçtiğimiz günlerde bir bilgisayar korsanı tarafından saldırıya uğramıştı. Yaşanan bu saldırı sonrasında General Bytes, güvenlik açığını kapattı ve bir güncelleme yayınladı. Güncelleme sonrasında General Bytes cephesinden yeni bir hamle geldi.

General Bytes, Saldırı Sonrasında Bulut Hizmetini Kapattı

Dünyanın en büyük Bitcoin ATM üreticilerinden birisi olan General Bytes, bir bilgisayar korsanının saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonrasında General Bytes’in Bitcoin ATM’lerine bilgisayar korsanı kendi Java uygulamasını yükledi. Bu sayede bilgisayar korsanı borsalardaki ve sıcak cüzdanlardaki fonlara erişmek için API anahtarlarını okumasını ve şifreleri çözmeyi sağladı.

general bytes bulut hizmetini sonlandirdi 2

General Bytes, 18 Mart 2023 tarihinde Confluence sayfasında yüksek önem düzeyine sahip bir güvenlik olayı uyarısı yayınladı. Saldırganın veri tabanına ulaştığı, kullanıcı adlarını ve parolalarına eriştiği ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı kapattığı belirtildi.

Gerçekleştirilen zincir üstü analizlere göre, saldırgana bağlı Bitcoin cüzdanında 56 Bitcoin (1.5 milyon dolar) bakiye olduğu tespit edildi. General Bytes, bu saldırı öncesinde geçtiğimiz yılın Ağustos ayında da benzer bir saldırıya uğramıştı. General Bytes, gerçekleşen saldırı sonrasında bulut hizmetini kapattığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala