bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Gemini’ye Yatırımcıları Dava Açtı

geminiye yatirimcilari dava acti

Kripto para borsası Gemini’ye yeni davalar açılmaya devam ediyor. Şirkete son olarak faiz kazandıran programı nedeniyle dava açıldı.

Gemini’ye Bir Dava Daha

Salı günkü mahkeme dosyalarına göre, kripto para borsası Gemini, faiz getiren kripto ürünlerinin satışı nedeniyle yatırımcıları tarafından dava edildi.

Yatırımcılar arasında yer alan Brendan Picha ve Max J. Hastings, New York, ABD Güney Mahkemesinde kendileri ve “benzer durumdaki diğerleri” adına toplu bir dava açtı. Davacıların şikayetine göre jüri tarafından yargılanmayı talep ediyorlar.

geminiye yatirimcilari dava acti 2

Picha ve Hastings, müşterilere kripto varlıklarını ödünç verme karşılığında yüzde 7.4’e vatan faiz sunan Gemini’nin Kazanç programının, ABD menkul kıymetler yasasına göre bu varlıkları menkul kıymet olarak kaydetmediği söyleniyor. Dosyalama, Gemini’nin kripto borsası FTX’in iflas başvurusunda bulunması ve iflas etmesinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle Gemini’nin borçlusu olarak işlev gören Genesis Trading’de bir likidite krizi yaşanması ele alınıyor.

Davacılar söz konusu ürünün 16 Kasım civarında aniden durdurulduğunu söylüyor. Kişiler tarafından yapılan başvuruda şu ifadeler kullanıldı:

Genesis, 2022’de FTX Trading Ltd. (“FTX”) de dahil olmak üzere kripto piyasasında bir dizi çöküşün sonucu olarak mali sıkıntıyla karşılaştığında Genesis, Gemini Earn yatırımcılarından ödünç aldığı kripto varlıkları iade edemedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala