bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

Gemini, İrlanda’da Onaylanan İlk Kripto Borsası Oldu

gemini irlandada onaylanan ilk kripto borsasi oldu

Kısa bir süre önce iş gücünün yüzde 7’sini işten çıkarttığını açıklayan kripto para borsası Gemini, İrlanda Merkez Bankası tarafından Sanal Varlık Servis Sağlayıcısı (VASP) onayı alan ilk kripto para borsası oldu. Gemini Mart 2022’de ülkede Elektronik Para Kurumu (EMI) lisansını da almıştı.

Gemini, İrlanda’nın İlk Kayıtlı Kripto Para Borsası Oldu

Kripto para borsası Gemini, yayımladığı son blog gönderisinde İrlanda Merkez Bankası taradından Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) olarak kaydedildiğini duyurdu. Alınan bu lisansla birlikte Winklevoss kardeşlere ait olan kripto para borsası Gemini, ülkede gerekli lisansı alan ilk kripto para borsası oldu. İrlanda merkez bankası, Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (AML / CFT) yasalarına uyum sağlamak için dijital varlık hizmetleri sunan tüm kripto şirketlerinin VASP’a kaydolmasını şart koşmuştu.

gemini irlandada onaylanan ilk kripto borsasi oldu 2

Gemini’de İrlanda ve Avrupa başkanı olan Gillian Lynch, VASP kaydı, şirketin kripto para birimi hizmetlerini İrlanda ve Avrupa’da genişletmesi için büyük bir kilometre taşını işaret ediyor. Ayrıca, düzenlemeler ve uyumluluk, müşterilerin Gemini’ye güvenli bir şeffaf bir sağlayıcı olarak güven duymasına yardımcı oluyor. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yatırımcıları korumak ve dijital varlıklarla güvenli bir deneyim sunmak için düzenlemenin hayati olduğuna inanıyoruz. Dublin, Gemini’nin Avrupa merkezi ve burada kriptoya büyük bir ilginin olduğunu görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala