bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Gemini, Birleşik Krallık’a Yöneldi

Gemini Birlesik Krallika Yoneldi

ABD’li kripto şirketlerinin Avrupa’ya olan ilgisi artıyor. Coinbase, Cirle ve Ripple‘ın ardından Gemini de ABD dışındaki arayışlarını hızlandırdı. Kripto para borsasının Birleşik Krallık’ta ikinci bir merkez açmayı düşündüğü bildirildi. Şirketlerin ABD’deki belirsizliklerden şikayet ettiği biliniyordu.

gemini arabuluculuga sicak bakiyor

Gemini, Birleşik Krallık’ı İkinci Merkez Olarak Görüyor

ABD’deki düzenleme belirsizlikleri ve soruşturmalar kripto şirketlerini yeni arayışlara soktu. Avrupa ülkelerinin kriptoya olan tavrı şirketlerin ilgisini cezbetti. MiCA düzenlemesi ile birlikte AB ülkelerine olan başvurular artarken, Birleşik Krallık da alternatif olarak öne çıkıyor. Cameron ve Tyler Winklevoss’un borsası Gemini‘nin Birleşik Krallık’ta ikinci bir merkez açmayı planladığı bildirildi.

The Telegraph’ın haberinde Winklevoss kardeşlerin şirketin ayak izini ABD dışında genişletmek istediği belirtildi. Bu çerçevede borsa yetkililerinin Birleşik Krallık’ta düzenleyicilerle bir araya geldiği aktarıldı. 2022 yılında kripto piyasasındaki zorlukları atlatan Gemini, SEC’in radarındaki şirketler arasında yer alıyor. SEC, Gemini ve Genesis’in Earn ürününü menkul kıymet olarak kaydedilmediğini iddia etmişti.

ABD‘de çok ters bir rüzgar olduğunu belirten Cameron Winklevoss, “Bir şeyler yapmak çok zor. İşimizi geliştirmeye devam etmek ve yatırım yapmak için başka yerlere bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Winklevoss, İngiltere’nin kripto ve yetenek piyasalarına övgülerde bulundu. Gemini’nin ABD’den ayrılmayı planlamadığına da vurgu yaptı. Gemini, İngiltere’de bir FCA lisansı altında faaliyet gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala