bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,484.55 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.96 4.23%
bnb
BNB (BNB) $ 563.17 2.20%
solana
Solana (SOL) $ 148.87 7.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500493 5.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464077 4.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159812 6.55%

Gemini, BAE Kripto Lisansı Almak İstiyor

gemini bae kripto lisansi almak istiyordvdfc

Kripto para şirketleri çalışmalarını bir adım öteye taşımak için yeni hamleler gerçekleştiriyor. Özellikle kripto para borsaları farklı ülkelerden lisans almak için adeta kıyasıya yarışıyor. Borsalar ülkelerden lisans alarak, kripto çalışmalarını sınır ötesine taşımak istiyor. Bu kez bir hamle de Winklevoss’a ait kripto borsası Gemini‘den geldi. Gemini, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) müşterileri için kripto hizmet lisansı alma sürecini başlattığını duyurdu.

Gemini’den BAE Kripto Lisans Hamlesi

Cameron ve Tyler Winklevoss’un borsası Gemini, başlarda Birleşik Krallık’a yönünü çevirmişken, şu sıralarda Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) lisans almak için çalışmalar yürütüyor. Gemini, lisansı alma nedeni olarak vatandaşlar arasında kripto para birimlerine yönelik artan ilgiyi ve BAE düzenleyicileri ile yapılan olumlu görüşmeleri gösterdi. 

Öte yandan, Cameron ve Tyler Winklevoss, Zaywa’ya ABD’deki kripto düzenlemesinde düşmanlık ve netlik eksikliği yaşadıktan sonra hareketin teşvik edildiğini belirtti. Konu ile ilgili açıklama Gemini’nin resmi Twitter hesabından yapıldı.

Gemini CEO’su Tyler Winklevoss, BAE’den lisans alma konusunda şu şekilde açıklama yaptı:

Düzenleyiciler ile burada yaptığımız görüşmeler bizi çok cesaretlendirdi. BAE’yi kripto için bir yuva ve bir merkez haline getirme ve en önemlisi, hem tüketicileri hem de bir şirketin yenilik yapma yeteneğini koruyan, birbirine bağlayan düşünceli düzenlemeleri yürürlüğe koyma çabası var.

Winklevoss ikizleri, ülkedeki borsa operasyonlarını nereye dayandıracaklarına henüz karar vermedi. Bunun yanında yeni Gemini genel merkezinin hem Abu Dabi’de hem de Dubai’de kurulabileceğini düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala