Hong Kong merkezli geleneksel medya kuruluşu South China Morning Post (SCMP), tarihi olayları NFT haline getirmek için kolları sıvamıştı. Şimdi ise SCMP, NFT işini kendi kurduğu Artifact Labs bölümüne devrediyor.
SCMP, NFT için Artifact Labs Adlı Şirket Kuruyor
South China Morning Post (SCMP), Artifact Labs isimli yeni bir şirket kuracağını açıkladı. SCMP, NFT tarafını bu şirkete devredecek. Yapılan açıklamaya göre, Artifact Labs’ın lansmanı, tarihi varlıkları blok zincirine getiren ve dünya çapında koleksiyoncuları ve toplulukları birbirine bağlamaya yardımcı olan merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini hızlandıracak.
Yeni şirket, NFT‘lerin satışı ve ticareti için yeni bir de pazaryeri kurmayı amaçlıyor.

Bu arada SCMP, Artifact Labs’ın hissedarı olacak, ayrıca şirketin büyümesini finanse etmek için üçüncü taraf sermaye de arayacak. Yayımlanan duyuru metninde şu sözlere yer veriliyor:
“Medyanın Web3 geleceğine yapılan bu yatırım, SCMP’nin gelirini ve kurumsal değer büyümesini hızlandırırken, yayıncılık grubunun dünya çapında milyonlarca okuyucuya gerçeklere dayalı gazetecilik ve nesnel analiz sunma temel misyonuna odaklanmasına izin verecek”
Bu arada SCMP, son müzayedesinde 1.000’den fazla NFT satarak yaklaşık 127.000 milyon dolar gelir elde etmişti.
Konuyla ilgili konuşan SCMP Başkanı Joe Tsai, “SCMP’nin medya için blockchain uygulamalarının potansiyelini keşfetmek için ‘Artifact Labs‘ yaratması, 118 yıllık organizasyonumuz için dönüşümsel bir adım” dedi.