bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Geçen Haftanın Önemli ve Öne Çıkan NFT Haberleri 

gecen haftanin onemli ve one cikan nft haberlerişlik

Son dönemde NFT sektörü her gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu hafta NFT sektöründe hangi gelişmeler yaşanmış birlikte göz atalım.

Disneyden Agresif NFT ve DeFi Sektörü’ için İş İlanı 

NFT ve DeFi sektörü oldukça hızlı bir şekilde büyüyor. Dev yatırımcıların desteklediği binlerce proje sektördeki rekabeti biraz daha artırırken dev şirketler de bu rekabette yerini alıyor. Son olarak LinkedIn üzerinden yayımlanan bir iş ilanı, Disney‘in NFT ve DeFi sektörünün agresif bir büyüme içinde gördüğünü ortaya koyarken, gelecek planlarına da ışık tuttu. 

5611727

Disney, NFT ve Kripto İle İlgileniyor 

Walt Disney Company, Disney ekosisteminin daha geniş web3 genişlemesine işaret ederek, NFT ve merkezi olmayan finans (DeFi) konusunda uzmanlaşmış bir baş danışman için yeni bir iş ilanı yayımladı.

gecen haftanin onemli ve one cikan nft haberlerişlik 1

Walt Disney Company’nin hukuk departmanında faaliyet gösteren tam zamanlı pozisyon, deneyimli bir şirket avukatının “NFT’ler, Blockchain, metaverse ve merkezi olmayan finans dahil olmak üzere gelişmekte olan teknolojileri içeren işlemler üzerinde çalışmasını” gerektiriyor. 

Mastercarddan Bored Ape ve Moonsbirds Sahiplerine Özel Kart

Kripto, Blockchain ve NFT alanına oldukça ilgi duyan Mastercard, bu alanda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yakın zamanda Binance gibi birçok kripto şirketi ile ortaklık imzalayan ödeme devi, bu kez de kullanıcıların NFT’leri ile kartlarını süslüyor. Yeni duyurulan kişiselleştirilebilir kartlar ile Mastercard, kullanıcıların sahip olduğu NFT avatarıyla kartlarını kaplayabilecekleri yeni ürününü duyurdu. Ürün geliştirilirken Hi ile iş birliği yapıldı. 

masteracard 827

OpenSea İyi Niyetli Hackerlara 200.000 Dolar Ödül Verdi

NFT sektörü her ne kadar son dönemde hacim bakımından düşüş yaşasa da popülaritesini korumaya devam ediyor. Bu noktada dolandırıcıların ve hacker’ların da ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Ancak bu hacker’ların hepsi de kötü niyetli değil. Öyle ki OpenSea‘nin iki kritik açığını ortaya çıkaran iki farklı hacker, platform tarafından 100.000’er dolar olmak üzere toplamda 200.000 dolar ile ödüllendirildi

OPENSEA

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala