bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Gary Gensler’in Kripto Yaklaşımı Demokratları İkiye Böldü

Gary Genslerin Kripto Yaklasimi Demokratlari Ikiye Boldu 2

ABD, kripto paralar ve düzenleme diyince akla ilk gelen isimlerden biri şüphesiz Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) oluyor. Tabii bir de Ripple var. Bu noktada SEC’in uzun süredir başkanlık koltuğuna sahip olan Gary Gensler da öne çıkan isimler arasında. Fakat konu kriptoya bakış açısı olduğunda, Meclis Demokratları, SEC Başkanı Gary Gensler‘in dijital varlıklar konusunda doğru önceliklere sahip olup olmadığı konusunda aynı fikirde değiller.

Gary Gensler'in Kripto Yaklaşımı Demokratları İkiye Böldü

Gary Gensler’in Kripto Yaklaşımı Demokratları İkiye Ayrıldı

ABD Kongresi, FTX’in çöküşünü üzerine soruşturmalarına devam ederken, demokratlar, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve başkanı Gary Gensler’in FTX hakkındaki” büyük ve yıllarca süren dolandırıcılık ” bakış açısı konusunda ikiye ayrılmış durumda.

Her iki tarafın da arasında yaşanan bu ayrım, dijital varlıklarla ilgili mevzuatı karmaşıklaştırmanın yanı sıra, bir sonraki Kongre’de Temsilciler Meclisi’nde de sorunlara neden olacağa benziyor. Öyle ki çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçiler tarafından geniş bir yelpazede incelemeyle karşı karşıya olan Gensler üzerindeki baskıyı giderek artıyor.

Bu noktada Gensler’ı eleştirenler arasında yer alan Temsilci Josh Gottheimer şu ifadeleri kaydetti:

“SEC Başkanı Gensler, çoğu kripto para biriminin mevcut menkul kıymetler yasaları tarafından kapsandığını defalarca iddia etti. Buna rağmen SEC, dijital varlıklar için korkuluk oluşturmak için tek bir kural önermedi. İşlerini yapamadılar ve tüketicileri korumayı başaramadılar”

Diğer taraftan Gensler’ı savunanlar arasında olan Alexandria Ocasio-Cortez ise şunları kaydetti:

“Yargı yetkisinin SEC’e ait olduğuna inanıyorum. CFTC’ye yönelik bu geçişin veya itmenin, özellikle Bankman-Fried’in faaliyetleri bağlamında gerçekten araştırılması ve incelenmesi gerektiğine inanıyorum”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala